Pro Urbe díjas Imre Géza és Kulcsár Győző

nov 20, 2016 | Archív

A párbajtőr fegyvernem és a magyar vívás két nagy alakja kapott kitüntetést Tarlós István főpolgármestertől a Budapest egyesítésének évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

A párbajtőr fegyvernem és a magyar vívás két nagy alakja kapott kitüntetést Tarlós István főpolgármestertől a Budapest egyesítésének évfordulója alkalmából tartott ünnepségen. Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok mesteredző, valamint a négyszeres olimpiai érmes Imre Géza vehetett át Pro Urbe díjat.

Kép és szöveg: budapest.hu

Tarlós István főpolgármester a Budapest egyesítésének 143. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a díjazottakat méltatva azt mondta: a kitüntetettek munkáságukkal, szorgalmukkal, tehetségükkel, morális érzékükkel Budapestet és a főváros közösségét szolgálják.

Pro Urbe Budapest díjat kapott Imre Géza kétszeres olimpiai ezüstérmes és kétszeres olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó a magyar párbajtőrvívás egyik legsikeresebb vívójaként elért kiemelkedő hazai és nemzetközi eredményeiért, valamint példamutató emberi magatartásáért.

Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, mesteredző átveszi a Pro Urbe Budapest díjat a főpolgármestertől

Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, mesteredző példamutató sportpályafutásáért, több olimpiai bajnok sikeres felkészítésében végzett kimagasló edzői tevékenységéért.

A sportolók közül hasonló kitüntetést kapott az úszó Kapás Boglárka is.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események