Pusztai Liza ezüsttel kezdte a szezont

szept 17, 2017 | Archív

Junior Vk-ezüsttel kezdte a szezonját Pusztai Liza. Tizenhat esztendős kadet világbajnokunk a Costa Rica-i San José-ban végzett a második helyen a húszévesek között. Neki és mestereinek gratulálunk!

A világ másik oldalán kezdte a szezonját az előző szezon egyik kimagasló alakja, Pusztai Liza. A BVSC tizenhat éves kadet világbajnoka, junior vb- és felnőtt Eb-érmese amerikai meghívásra edzőtáborozott a tengerentúlon, majd fejezte be útját a Costa Rica-i San José-ban rendezett Világkupa-versenyen. Érdekesség, hogy a viadalon ő volt az egyetlen európai induló, ugyanakkor az amerikaiak, az egyre erősebb japánok és a korosztályban ugyancsak jegyzett mexikóiak ott voltak Közép-Amerikában. 

Pusztai Liza junior Vk ezüstéremmel nyitotta a szezont.

Liza nagyszerűen nyitotta a szezont, az eredményes csoportkör után három tükörsima győzelemmel jutott be a döntőbe, jobbnak bizonyult többek között két amerikai válogatottnál. A döntő korosztályos csúcstalálkozót hozott, elvégre a mexikói junior világbajnok Botello találkozott kadet világbajnokunkkal. A közép-amerikai egyébként Lizánál is fiatalabb egy évvel, mindössze 15 esztendős. Ezúttal 15:10-re Botello bizonyult jobbnak, de a tengerentúli kiruccanás így is sikeresen zárult, gratulálunk az ezüstéremhez Pusztai Lizának és két mesterének, Bódy Istvánnak és Bódy Benjáminnak

Eredmények. Junior női kard Világkupa, San José, 32 induló. A csoportmérkőzéseken: Pusztai Liza 5 győzelem/1 vereség. 

Nyolcaddöntő: Pusztai-Kimura (japán) 15:8.

Negyeddöntő: Pusztai-Linder (amerikai) 15:6.

Elődöntő: Pusztai-Tartakovsky (amerikai) 15:4.

Döntő: Pusztai-Botello (mexikói) 10:15.

Végeredmény: 1. Botello (mexikói), 2. Pusztai Liza (edző: Bódy István és Bódy Benjámin, válogatott edző: Gulácsi Ferenc), 3. Tartakovsky (amerikai) és Chamberlain (amerikai), 5. Linder (amerikai), 6. Michel (amerikai), 7. Anglade (amerikai), 8. Johnson (amerikai).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események