Rédli András hetedik helye Heidenheimben

jan 22, 2016 | Archív

Szezonbéli legjobb teljesítményét nyújtva, hol hatalmas hátrányból fordítva, hol előnyből vereséget szenvedve hetedik lett Rédli András a 310 indulós heidenheimi férfi párbajtőr

Szezonbéli legjobb teljesítményét nyújtva, hol hatalmas hátrányból fordítva, hol előnyből vereséget szenvedve hetedik lett Rédli András a 310 indulós heidenheimi férfi párbajtőr Világkupa-versenyen, gratulálunk, jöhet a szombati csapatverseny! A barcelonai női párbajtőr Vk-n három magyar – Szász Emese, Antal Edina és Budai Dorina – jutott a legjobb 64 közé. 

A fegyvernem minden szépségét, örömét és bánatát végigélhette Rédli András a heidenheimi férfi párbajtőr Világkupa-versenyen. Strasbourgi egyéni Európa-bajnokunk már a legjobb 64 között rendkívüli asszót vívott. A kubaiból franciává lett világklasszis Trevejo ugyanis 7:1-re vezetett ellene az első 3 perc után. Namármost ekkora hátrányból, ebben a fegyvernemben szökőévente egyszer fordítanak. Mivel azonban 2016 szökőév, így ez az esélyszázalék eleve négyszereződött, a magyar pedig élt vele! Előbb egyenlített, majd a “hirtelen halálban” beszúrta a döntő tust. Következett az újabb francia sztár, Borel, akivel részben hasonló volt a forgatókönyv, hátrány nem volt, egy tus különbség azonban igen, 13:12-re nyert a magyar. A “legsimább” asszóját a nyolcaddöntőben vívta a tapolcai klasszis, ekkor ugyanis a végjáték utolsó pillanataiban 5:3-ra verte az utóbbi időben jobbnál jobb eredményeket elérő japán Minobét. Jöhetett a negyeddöntő egy újabb francia, Lucenay ellen, ahol Bandi 0:3-mal nyitott, onnan viszont remek tusokkal 13:10-re átvette a vezetést, negyven másodperccel a befejezés előtt. Azt hittük, jön a napi harmadik francia óra – már-már nyelvvizsga előkészítő tanfolyam -, csakhogy fordult a kocka. Lucenay egyenlített, majd a hosszabbításban bevitte a győztes tust, Andrásnak pedig ezzel a hetedik hely jutott, gratulálunk!

A többiekről – távirati stílusban. Bányai Zsombor a 64-ben egyetlen tussal kapott ki észt riválisától (8:9), míg Imre Géza a koreai Kwangtól kapott ki. Boczkó Gábor ugyanakkor két értékes győzelem után (Niggeler 15:14, Beskin 13:10) a nyolcaddöntőbe jutott, ahol a hozzá hasonlóan rutinos klasszis ukrán Nyikisintől szenvedett vereséget. 

Az említett távirati stílus annak is köszönhető, hogy utóbb említett két klasszisunk szombaton a riói kvalifikáció szempontjából sorsdöntő csapatversenynek vág neki, számukra ez a nap korántsem számított sorsfordítónak. A csapatsorsoláson túl vagyunk, nem is olyan rossz a korábbiakhoz képest, úgyhogy most aztán tényleg, HAJRÁ, MAGYAROK!

A fegyvernem krónikáját fejezzük be a női párbajtőrözők barcelonai Világkupa-versenyének selejtezőjével. Kezdjük a legjobb hírrel, a népes mezőnyben a nyolc pástra lépő magyar közül valamennyien sikerrel vették a továbbjutást. A kivételt Szász Emese jelentette, ő kiemeltként természetesen felmentést kapott a csoportmeccsek alól. A folytatás felemásan sikerült, végül Emese mellett Antal Edina és Budai Dorina jutott a legjobb 64 közé, és a zárszó természetesen jelen esetben is helytálló: szombaton, HAJRÁ, MAGYAROK! 

Eredmények. Férfi párbajtőr Világkupa, Heidenheim, 310 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Boczkó-Niggeler (svájci) 15:14, Rédli-Trevejo (francia) 13:12, Imre-Kweon (koreai) 8:15, Bányai-Priinits (észt) 8:9.

A legjobb 16 közé jutásért: Boczkó-Beskin (izraeli) 13:10, Rédli-Borel (francia) 13:12.

Nyolcaddöntő: Rédli-Minobe (japán) 5:3, Boczkó-Nyikisin (ukrán) 9:15.

Negyeddöntő: Rédli-Lucenay (francia) 13:14.

Végeredmény: 1. Grumier (francia), 2. Nyikisin (ukrán), 3. Lucenay (francia) és Avgyejev (orosz), …7. Rédli András (edző: Udvarhelyi Gábor, válogatott edző: Gelley István), …10. Boczkó Gábor, …34. Imre Géza, …38. Bányai Zsombor, …85. Szényi Péter, …89. Siklósi Gergely, …97. Berta Dániel, …122. Cho Taeun Sándor, …128. Peterdi András, …157. Bakos Bálint, …187. Somfai Péter, …240. Esztergályos Patrik.

Női párbajtőr Világkupa, Barcelona, 240 induló. A csoportmérkőzéseken: Szász Emese (kiemelt), Antal Edina 4/2, Budai Dorina 4/2, Kun Anna 3/3, Bohus Réka 3/3, Siklósi Enikő 3/3, Mihály Kata 2/4, Várnai Vivien 2/4 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 160 közé jutásért: Siklósi-Cisneros (spanyol) 15:8, Mihály-Mallo (francia) 9:15, Várnai-Krieger (svájci) 9:15.

A legjobb 96 közé jutásért: Révész-Kun 15:10, Budai-Constantin (román) 15:12, Antal-Poietta (olasz) 15:12, Bohus-Magdics (orosz) 13:15, Siklósi-C. Hurley (amerikai) 14:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Budai-Lacas-Warrick (kanadai) 12:11, Antal-Blach (lengyel) 15:14, Révész-Pantyelejeva (orosz) 14:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szász-Pantyelejeva (ukrán), Antal-Heidemann (német), Budai-Beljajeva (észt).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.