Rédli Ezredes: elöljárónak vigyázz!, tisztelegj!

jún 7, 2014 | Archív

Rédli András hivatalosan főhadnagy, beceneve azonban Ezredes. És rendfokozatától függetlenül szombattól felnőtt egyéni Európa-bajnok! Az eredményhirdetés után miniinterjút

Rédli András hivatalosan főhadnagy, beceneve azonban Ezredes. És rendfokozatától függetlenül szombattól felnőtt egyéni Európa-bajnok! Az eredményhirdetés után miniinterjút készítettünk vele, és Mestere, Udvarhelyi Gábor is nyilatkozik.

 
  Pályád eddigi legnagyobb egyéni sikerét érted el, nagyszerű vívással! Gratulálunk! Miben különbözött ez a verseny a korábbiaktól?
-Talán abban, hogy végig rendkívül koncentrált tudtam maradni, kizártam a külső körülményeket. Amit elterveztem, azt végig is tudtam vinni, mindig igyekeztem csak a következő asszóra koncentrálni. Úgy érzem, olyan ágon mentem végig, ami megér egy Európa-bajnoki aranyat! Legyőztem az orosz Szuhovot, a francia Robeirit, a svájci Heinzert és az olasz Pizzót. Képesnek tartottam magam erre a sikerre, és dolgozom tovább azért, hogy Rioban is a dobogó legfelső fokára állhassak.
 
Strasburgo, 07 Giugno 2014  Campionati Europei I giornata  foto Augusto Bizzi
Csupa boldog ember. Higgyék el, a mieink is örülnek, a maguk módján. Az Európa-bajnoki dobogón az aranyérem Rédli András nyakában, a jelek szerint Mestere, Udvarhelyi Gábor már megszokta az ehhez hasonló pillanatokat… De állítom, tényleg boldogok!
 
    Három asszót is egyetlen tussal nyertél, a döntőt viszont fölényesen. Belülről miként élted meg ezeket a csörtéket?
–          Robeiri és Heinzer ellen egyáltalán nem szeretek vívni, igaz, ezzel korántsem vagyok egyedül, hiszen két rendkívül kellemetlen harcmodorú klasszisról beszélünk. Ráadásul a mérlegem is negatív volt ellenük. Ezen azért most sikerült javítanom. Pizzo viszont éppen a fordítottja, annak kifejezetten örültem, hogy vele vívtam az aranyért. Aztán szerencsére a végén is örülhettem.
 
redliarany[1]
tArany. Büszkeség. Ezredes. Rédli András.
 
Hogyan tovább? Még következik egy csapatverseny…
–          Ahol szeretnék még egy aranyat nyerni. Nagyszerű csapatunk van, képesek vagyunk arra, hogy elsők legyünk. De addig még jó néhány versenynap hátravan, úgyhogy a többieknek is nagyon sok sikert kívánok! És köszönöm a Mesteremnek, illetve az egész stábnak a mai segítséget, csapatmunka volt ez a siker!
 
Az említett Mester, Udvarhelyi Gábor is nagyon boldog volt, még ha ezt egy külső szemlélő nem is feltétlenül vette volna észre…
 

„Fontosnak tartom, hogy valamennyi magyar feljutott a főtáblára. Ez jelzi igazán, hogy az a munka, amelyet végzünk, rendben való. Szényi Péter jól küzdött, nem sok választotta el a bravúrtól. Bocektól még senki sem várta el a csúcsformát sérülése után. Rédli András természetesen más kategória. Mindig is képesnek tartottam őt arra, hogy aranyérmes legyen egy világversenyen, és nagyon örülök, hogy ezt igazolta. Bebizonyította, nincs olyan, hogy magyar átok, háromszor nyert egy tussal. Ráadásul nagyszerű vívókat győzött le! Remélem, hogy a világbajnokságon is így folytatja! Szívből gratulálok a nevelőedzőjének, Eitner Kingának!” 

 2014. június 07.
Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM