Remeklő fiatalok, halovány felnőttek

jan 25, 2015 | Archív

Miközben fiatalabbjaink sikert sikerre halmoztak vasárnap az európai pástokon junior és kadet korosztályban egyaránt, addig a legfontosabb verseny nem jól alakult: a sérült Szász Emese

Miközben fiatalabbjaink sikert sikerre halmoztak vasárnap az európai pástokon junior és kadet korosztályban egyaránt, addig a legfontosabb verseny nem jól alakult: a sérült Szász Emese nélkül felálló női párbajtőr-válogatott 13. helyen végzett a barcelonai csapat Világkupa-viadalon.

Pedig a lehetőség adva volt. Emese ide vagy oda, nélküle is úgy tűnt, könnyen teljesíthető ágat kapott a magyar női párbajtőr-válogatott a barcelonai Világkupa-versenyen. A nyolcaddöntőben ugyanis Svédországgal került szembe az Antal Edina, Bohus Réka (ő most debütált csapattagként a felnőttek között), Révész Julianna, Tóth Hajnalka összeállítású válogatott. Persze, a skandinávok is kellemetlenek, de azért a sorsolás nem tűnt rossznak. Edina és Hajni jól teljesített, Julianna viszont nem tudta hozni azt a stabil formát, amit a csapatversenyeken megszokhattunk tőle, így aztán nem jött össze a siker, szoros meccsen 38:36-re kikaptunk, így maradt az alsó tábla. 

 

Bosszúságunkat fokozhatta, hogy az águnkon Svájc legyőzte Észtországot, így a jóval erősebbnek tűnő észtekkel folytathattuk – csakhogy a 9-16. helyért. Ezen a mérkőzésen nem sok esélyünk volt (29:45), így a szezon harmadik versenyén másodszor végeztünk a hátsó régióban. Persze, Szász Emese nélkül valóban egészen más, de azért most örülhetünk, hogy az olimpiai kvalifikáció májusban kezdődik. Örülhettünk azért egy icipicit annak is, hogy a befejezés jól sikerült, Izraelt, majd Venezuelát legyőzte a válogatott, amely így a 13. helyen zárt. További „felmentést” adott aztán az is, hogy a svédek hatalmas meglepetésre végül megnyerték a versenyt, a svájciak után a románokat, majd végül az olaszokat legyőzve.
 
A kadet női tőr aranycsapat: Tóth Janka, Pásztor Flóra, Hajas Nóra és Kondricz Kata.
 
Jutottak azért kellemes hírek is a hét utolsó napjára, köszönhetően ismét remeklő fiataljainknak. Időrendben elsőként a kadet női tőrcsapat végzett Poznanban, az európai körvesenyen. Nem szabad ebben a korban komoly esélylatolgatásba kelzdeni, de azért az egyéni verseny végeredményét (a dobogó mindhárom fokán magyar lány állt), és a mezőny erejét tekintve bátran kijelenthető volt, hogy a mieink a favoritok. Ennek megfelelően is teljesített a Hajas Nóra, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Tóth Janka összeállítású csapat. Három elképesztően fölényes győzelemmel debütált a nemzetközi mezőnyben ez a rendkívül tehetséges csapat – jöhet a korosztályos Európa-bajnokság. 
 
 
Dourdanban pedig Sosnowiec után másodszor vívhatott döntőt ebben a szezonban, ezúttal Kelecsényi Léna, Kelecsényi Mirabella, Papp Borbála, Záhonyi Petra összetételben. A fináléig vezető úton Algériát és Japánt esélyeshez illő magabiztossággal verték a lányok, az elődöntőben Olaszország legyőzése viszont jelentős bravúrnak számított. A döntőben, csakúgy mint Lengyelországban, a franciák következtek, és megint csakúgy, mint akkor, az ezúttal házigazdának is számító gallok nyertek. Ennek ellenére az ezüstérem szép siker, és – harmadszor is – csakúgy, mint ősszel, most is kijelenthetjük, hogy ez a válogatott a világversenyeken Márton Annával kiegészülve ott lehet az élmezőnyben.
 
 Az ezüstérmes kadet férfi tőrcsapat: Szimai Benedek, Bencze Attila, Bellovicz Gábor, Mészáros Tamás és Fűhauf Benjámin.
 
A kadet urak Pozsonyban léptek pásttra. A kadet férfi tőrcsapat ezüstérmet nyert Egyiptom mögött a nem túl erős mezőnyben. A férfi párbajtőr egyén európai körversenyben egyetlen magyar, Bende Bence jutott a 32 közé, itt nem ezt szoktuk meg, elkényeztetett bennünket a fegyvernem mostanság… Tárjuk egy érdekességgel, a 248 indulós óriás versenyen a legjobb nyolc közé hét olasz jutott, egyedül a 7. helyet adták ki az itáliaiak!
 
Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa-verseny, Barcelona, 24 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Svédország 36:38.
A 9-16. helyért: Magyarország- Észtország 29:45.
A 13-16. helyért: Magyarország-Izrael 45:34.
A 13. helyért: Magyarország-Venezuela 45:28.
Végeredmény: 1. Svédország, 2. Olaszország, 3. Románia, …13. Magyarország (Antal Edina, Bohus Réka, Révész Julianna, Tóth Hajnalka).
 
Junior női kardcsapat Világkupa-verseny, Dourdan, 14 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Algéria 45:28.
Negyeddöntő: Magyarország-Japán 45:28.
Elődöntő: Magyarország-Olaszország 45:43.
Döntő: Magyarország-Franciaország 25:45.
Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Magyarország (Kelecsényi Léna, Kelecsényi Mirabella, Papp Borbála, Záhonyi Petra), 3. Olaszország.
 
Kadet férfi párbajtőr európai körverseny, Pozsony, 248 induló. A csoportmérkőzéseken: Mestyanek Máté 6 győzelem/0 vereség, Jakovác Gergely 6/0, Varga Samu 5/1, Kalácska Botond 5/1, Andrásfi Tibor 5/1, Farkas Csaba 5/1, Koch Máté 5/1, Szakmáry Nándor 5/1, Bányai Botond 4/1, Bende Bence 4/2, Debnár Gergely 4/2, Csere Bence 4/2, Balajti Péter 4/2, Cziráki Bálint 3/3, Bánsági Barnabás 3/3, Stubnya Márton 3/3, Sárvári Merse 3/3, Rudi Soma Péter 2/4, Lénárd Vince 2/4 (valamennyien továbbjutottak).
Végeredmény: 1. Cuomo (olasz), 2. Volpi (olasz), 3. Marenco (olasz) és Preziosi (olasz), …26. Bende Bence, …33. Mestyanek Máté, 34. Jakovác Gergely, …39. Kalácska Botond, …42. Andrásfi Tibor, …46. Koch Máté, …48. Szakmáry Nándor, …51. Bányai Botond, …61. Bánsági Barnabás, 62. Stubnya Márton, …67. Varga Samu, …74. Farkas Csaba, …86. Debnár Gergely, 87. Csere Bence, …103. Cziráki Bálint, …115. Sárvári Merse, …125. Rudi Soma Péter, …136. Balajti Péter, …186. Lénárd Vince.
 
Kadet férfi tőrcsapat európai körverseny, Pozsony, 19 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 45:32.
Negyeddöntő: Magyarország-Nagy Britannia III. 45:25.
Elődöntő: Magyarország-Hollandia 45:41.
Döntő: Magyarország-Egyiptom 32:38.
Végeredmény: 1. Egyiptom, 2. Magyarország (Bellovicz Gábor, Bencze Attila, Frűhauf Benjámin, Mészáros Tamás), 3. Románia.
 
Kadet női tőrcsapat európai körverseny, Poznan, 14 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Fehéroroszország 45:17 (Tóth +12, Pásztor +10, Kondricz +6, Hajas 0).
Elődöntő: Magyarország-Csehország 45:21 (Tóth +14, Pásztor +6, Kondricz +4).
Döntő: Magyarország-Lengyelország 45:18 (Kondricz +12, Tóth +9, Pásztor +6).

Végeredmény: 1. Magyarország (Hajas Nóra, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, edzők: Szirmai Benedek, Marco Goncalves, Beliczay Sándor, Gátai Róbert, válogatott edző: Kiss Tibor), 2. Lengyelország, 3. Lengyelország II. 

2015. január 25.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM