Rióban kerekesszékes paralimpikonjaink

szept 7, 2016 | Archív

Megérkeztek a Rio de Janeiró-i paralimpia helyszínére a magyar kerekesszékes vívók. Az esemény megnyitó ünnepségét magyar idő szerint szerda éjszaka rendezik, a viadalok pedig

Megérkeztek a Rio de Janeiró-i paralimpia helyszínére a magyar kerekesszékes vívók. Az esemény megnyitó ünnepségét magyar idő szerint szerda éjszaka rendezik, a viadalok pedig csütörtökön kezdődnek. A paralimpia vívóversenyeit szeptember 12. és 16. között rendezik. HAJRÁ, MAGYAROK!

Hat magyar vívónak szurkolhatunk Rio de Janeiró-ban, a hamarosan kezdődő paralimpián. Ez a szám eggyel több az eredetileg kvótát szerzetteknél. Miként arról korábban beszámoltunk, a kvalifikációs időszakban öt magyar versenyző jutott ki Brazíliába. Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla és Hajmási Éva a nők közül, Osváth Richárd a férfiak részéről harcolta ki a részvételt. Csakhogy a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság az oroszok doppingügyében súlyosabb döntést hozott a NOB-nál, ugyanis a teljes orosz küldöttséget kizárta a rendezvényből. Ennek okán kvótához jutott Mató Gyula is, így fél tucatra nőtt indulóink száma. 

dani

Az egyéni versenyek mellett a női tőr- és párbajtőrcsapatunknak is szurkolhatunk majd a páston, a mieink közül többen is éremesélyesként szerepelnek majd – csapataink feltétlenül ott lehetnek majd a végelszámolásnál. Küldöttségünket Szekeres Pál paralimpiai bajnok vezeti majd, aki egyben versenyigazgatóként is dolgozik. Ő még 1988-ban, Szöulban az épek között nyert a férfi tőrcsapattal olimpiai bronzérmet, most újabb sikerekre vezetheti a mieinket. 

paraszelfi Még egy szelfi a reptérről: Mató Gyula, Hajmási Éva és Krajnyák Zsuzsa.

A vívóversenyeket ezúttal is a Carioca Arénában rendezik. Igaz, nem a Carioca 2-ben, hanem a 3-ban, de reméljük, a szomszédban is hasonlóan sikeresek lesznek majd a magyarok, mint éppen egy hónappal ezelőtt… Szemben az épek versenyével, itt a vívást az esemény második szakaszában rendezik, az egyéni versenyeket 12. és 14-e, a csapatviadalokat 15. és 16-a között. 

Az eseményről természetesen frissiben beszámolunk majd, HAJRÁ, MAGYAROK!!!

paracsapat Az olimpiai faluban már felhúzták a magyar zászlót.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM