Sanghajban semmi sem sikerült

máj 20, 2018 | Archív

Nem jutott magyar férfi, illetve női tőröző a legjobb 32 közé a sanghaji Grand Prix-n. Mohamed Aida, Kreiss Fanni és Dósa Dániel egyaránt vereséget szenvedett a főtábla első fordulójában.

Mire felkelt a nap Európában, már nem volt versenyben magyar tőröző az ázsiai Grand Prix-n. Hárman jutottak a legjobb 64 közé, de tovább senkinek sem sikerült lépnie. A hölgyek mezőnyében Mohamed Aida a francia Thibustől, Kreiss Fanni a lengyel Walczyktól szenvedett egyaránt 15:8-as vereséget. A férfiak viadalán Dósa Dani a cseh Choupenitchtől kapott ki 15:5-re.

Mohamed Aida (balra) és Kreiss Fanni (jobbra) egyaránt a 64 között búcsúzott Sanghajban.

Eredmények. Férfi tőr egyéni Grand Prix, Sanghaj, 170 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Choupenitch (cseh) 5:15.

Végeredmény: 1. Kruse (brit), 2. Szafin (orosz), 3. Cassara (olasz) és Imboden (amerikai), …49. Dósa Dániel.

Női tőr egyéni Grand Prix, Sanghaj, 156 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kreiss-Walczyk (lengyel) 8:15, Mohamed-Thibus (francia) 8:15.

Végeredmény: 1. Deriglazova (orosz), 2. Mijavaki (japán), 3. Cse (koreai) és Harvey )kanadai), …56. Kreiss Fanni, …62. Mohamed Aida, …70. Lupkovics Dóra, …86. Szalai Szonja, …122. Zámbó-Gólya Fruzsina.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM