Senki sem volt selejtes!

máj 17, 2014 | Archív

Valamennyi rajthoz álló magyar vívó bejutott a 64-es főtáblára a varsói férfi kard Grand Prix-n! Ez szám szerint hatot jelent, a kiemelt Szilágyi Áron és Gémesi Csanád mellé Szatmári

Valamennyi rajthoz álló magyar vívó bejutott a 64-es főtáblára a varsói férfi kard Grand Prix-n! Ez szám szerint hatot jelent, a kiemelt Szilágyi Áron és Gémesi Csanád mellé Szatmári András, Decsi Tamás, Iliász Nikolász és Gémesi Bence csatlakozott. Folytatás vasárnap reggel, hajrá magyarok!

Ilyen is rég fordult elő, magyar szempontból százszázalékos mérleggel zárult a varsói férfi kard Grand Prix selejtezőnapja. Pedig nagyon erős mezőny gyűlt össze, jellemző, hogy a világranglistán 18. helyen álló Szatmári András nem is tudott bekerülni a kiemeltek közé, így “csak” olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron és Gémesi Csanád jutott mérkőzés nélkül a legjobb 64 közé. 

 

Igaz, Szatmárinak sem kellett túlzottan sokat küzdenie ugyanezért, tust is alig kapott a csoportmeccseken, elsőként csatlakozott a kiemeltekhez. Decsi Tamás sem vívott direkt kieséses asszót ezen a napon – ő is a csoportkör után egyből a 64 közé került. Egy további csörte várt még Gémesi Bencére és Iliász Nikolászra, előbbi könnyen, utóbbi nagy csata árán vette az akadályt. A lényeg azonban az, hogy végül ez minden pástra lépő magyarnak sikerült, így hatan folytathatják vasárnap a versenyt!
 
Eredmények. Férfi kard Grand Prix, Varsó, 135 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron kiemelt, Gmesi Csanád kiemelt, Szatmári András 6 győzelem/0 vereség (továbbjutott), Decsi Tamás 5/1 (továbbjutott), Gémesi Bence 4/6, Iliász Nikolász 3/6.
A 64 közé jutásért: Gémesi B.-Chung (koreai) 15:10, Iliász-Pryiemka (fehérorosz) 15:14.

Vasárnap a 64 között: Szatmári-Koch (német), Gémesi Cs.-Schrödter (német), Szilágyi-De Vos (belga), Iliász-Homer (amerikai), Decsi-Proszkura (orosz), Gémesi B.-Anstett (francia). 

2014. május 17.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események