Shalom, Izrael!

febr 21, 2014 | Archív

Csütörtök éjjel indult, és péntek napkelte magasságában került jeruzsálemi ágyába a kadet és junior Európa-bajnokságra érkező magyar küldöttség első fele. A ferihegyi

Csütörtök éjjel indult, és péntek napkelte magasságában került jeruzsálemi ágyába a kadet és junior Európa-bajnokságra érkező magyar küldöttség első fele. A ferihegyi repülőtéren Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke búcsúztatta a csapatot, és nyújtott át egy címeres nemzeti zászlót a küldöttség legfiatalabb tagjának, a nem egészen 15 esztendős női kardozónak, a kertvárosi Kern Biankának.

A Tel-Aviv irányába mindig izgalmasnak számító becsekkolás ezúttal a körülményekhez képest gyorsan és zökkenőmentesen zajlott, köszönhetően az izraeli nagykövetségnek és biztonsági szolgálatnak, amely külön kezelte válogatottunkat. Túlsúlyt is egyedül az egyfajta csigaként a masszázságyát magával hordó Németh Kálmán gyúróért kellett fizetni, úgyhogy mindenki ügyesen, a súlyhatárokat precízen betartva pakolta be vívózsákáját. Természetesen a sajátját – miként azt a biztonságiak kérdéseire mindenki többször is megerősítette…

 

ferihegy[1]
A magyar küldöttség még Ferihegyen, Csampa Zsolt elnökkel és a magyar nemzeti zászlóval.
 
Az éjszakai repülőút is nyugodtan zajlott, majd az érkezéskor nem hagytuk magunkat eltéríteni. Történt ugyanis, hogy egy “Magyarország – Makrovilág” feliratú táblával kapcsoltak le bennünket még a poggyászkiadó pultnál. Örömmel üdvözöltük egymást, és csak a vívózsákok láttán konstatált zavart pillantásokat követően állapítottuk meg, hogy bizony, itt nem minket vártak… A reptér külső, érkezési oldalánál viszont már igen, és egy újabb, nagyjából egy órás buszutat követően megérkeztünk a jeruzsálemi Royal Hotelbe.
Ahol egy lélek sem fogadott bennünket a királyinak a legjobb indulattal sem nevezhető szálloda recepcióján. Negyed óra múlva azonban – köszönhetően az “otthoni” Kertész Dóra áldozatos munkájának – az előre bekészített szobakulcsokkal került elő egy hölgy, így itteni idő szerint reggel hat körül (egy óra az időeltolódás, odahaza ez ötnek felelt meg) ágyba kerültek a fiatalok és az idősebbek egyaránt. 
 
A pénteki program a pihenésé, a helyszínnel való ismerkedésé és a sabbaté, elvégre a hagyományos zsidó ünnep okán a történelmi városban péntek naplementétől szombat naplementéig gyakorlatilag megszűnik az élet – mindez okoz is majd fennforgást a junior Eb programjában, de erről majd később… 
 
noitorseta[1] Könnyű sétára azért jutott idő pénteken Jeruzsálemben: képünkön a kadet női tőrcsapat, Kondricz Kata, Kálmán Eszter, Pásztor Flóra és Tóth Janka.

Legközelebb szombaton jelentkezünk a helyszínről, míg vasárnap a kadet férfi tőrözők és női kardozók versenyével megkezdődik a jeruzsálemi Európa-bajnokság.  

2014. február 21.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események