Sikeres magyar tizenegyes!

nov 4, 2016 | Archív

Női tőrben heten, férfi kardban négyen, azaz mindösszesen tizenegyen folytatják a hétvégi felnőtt Világkupa-versenyek főtábláján a küzdelmeket. Vb-ezüstérmes kardozóink Dakarban

Női tőrben heten, férfi kardban négyen, azaz mindösszesen tizenegyen folytatják a hétvégi felnőtt Világkupa-versenyek főtábláján a küzdelmeket. Vb-ezüstérmes kardozóink Dakarban Áron nélkül is százszázalékosan selejteztek, női tőrözőink szintén minden dicséretet megérdemelnek, régen volt hét magyar a legjobb 64 között rangos Vk-versenyen!

Férfi kardozóink Dakarban kezdték meg Világkupa-szezonjukat, kétszeres olimpiai bajnok klasszisunk, Szilágyi Áron későbbre halasztotta a pástra lépését – teljesen érthetően… Azt már az élet hozta úgy, hogy Szatmári András betegsége miatt az utolsó pillanatban ugyancsak visszalépett a viadaltól, így mindösszesen négy magyar lépett pástra a sportvilágban leginkább az autós rali által elhíresült afrikai helyszínen. A selejtezők a kiemelt olimpikonunknak, Decsi Tamásnak értelemszerűen, a többieknek (Iliász Nikolász, Gémsi Csanád, Kossuth Bálint) pedig nagyszerű vívásuk alapján a csoportkör után közvetlenül a főtáblára jutást jelentette, folytatás szombaton.

kondricz-st-maur Először jutott főtáblára Kondricz Kata felnőtt Világkupa-versenyen!

A női tőrözők a fegyvernemek közül elsőként már második Vk-versenyüket rendezik ezen a hétvégén, és a Párizshoz közeli, St. Maur-i helyszínen a tizenegy magyar közül heten folytathatják a főtáblán! Örökifjú klasszisaink közül Mohamed Aida kiemeltként, Knapek Edina pedig pazar csoportköre után jutott a 64 közé, de veretlenül zárt Jeszenszky Szilvia és a junior korú Pásztor Flóra is, ők további folytatás nélkül várhatják a szombatot. Feltétlen dicséret jár a fegyvernemnek azért is, mert a 96 közé valamennyi magyar bejutott, és a folytatásban csatlakozott a korábban főtáblára került csapattársakhoz az ugyancsak junior Kondricz Kata, valamint Kreiss Fanni és Lupkovics Dóra. Csak így tovább, hölgyek!

Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa-verseny, Dakar, 95 induló. A csoportmérkőzéseken: Decsi Tamás kiemelt, Kossuth Bálint 5 győzelem/0 vereség, Gémesi Csanád 5/1, Iliász Nikolász 5/1 (valamennyien a legjobb 64 közé jutottak). 

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Decsi-Josida (japán), Gémesi-Streets (japán), Kossuth-Seitz (francia), Iliász-Cavaliere (olasz).

Női tőr egyéni Világkupa-verseny, St. Maur, 149 induló. A csoportmérkőzéseken: Mohamed Aida kiemelt, Pásztor Flóra 6 győzelem/0 vereség, Knapek Edina 6/0, Jeszenszky Szilvia 6/0 (a legjobb 64 közé jutottak), Gólya Fruzsina 5/1, Lupkovics Dóra 4/2, Kondricz Kata 4/2, Kreiss Fanni 3/3, Balogh Orsolya 3/3, Mesteri Viktória 2/4, Szalai Szonja 2/4 (valamennyien továbbjutottak). 

A legjobb 96 közé jutásért: Mesteri-Dajcic (horvát) 15:6, Szalai-Terni (argentin) 15:8, Balogh-Rentier (holland) 13:12.

A legjobb 64 közé jutásért: Kreiss-Wohlgemuth (osztrák) 15:11, Kondricz-Szamszonova (orosz) 15:14, Lupkovics-Luminet (francia) 15:6, Szalai-Mpah-Njanga (francia) 7:15, Balogh-Alborova (orosz) 5:15, Mesteri-M. Lyczbinska (lengyel) 8:15, Gólya-Golebiowska (lengyel) 10:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Mohamed-Sauer (német), Kreiss-Nam (koreai), Pásztor-Alborova (orosz), Jeszenszky-Lupkovics, Kondricz-Nisioka (japán), Knapek-Dubrovich (amerikai).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események