Sikerkovácsok nyilatkozatai – az élén Boczkó Gáborral

jún 7, 2015 | Archív

Boczkó Gábor nyilatkozatát olvashatjuk önmagáról, a mai napról és az elmúlt időszakról. Dancsházy Tamás beszél Boczkó Gáborról, míg Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány Boczkó

Boczkó Gábor nyilatkozatát olvashatjuk önmagáról, a mai napról és az elmúlt időszakról. Dancsházy Tamás beszél Boczkó Gáborról, míg Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány Boczkó Gábor mellett Szász Emesét is értékeli.

Boczkó Gábor, aki hét Európa-bajnoki aranyérme után második egyéni bronzérmét is megszerezte: “Abszolút elégedett vagyok, csak ahhoz már kicsit öregnek érzem magam, hogy egyfolytában vigyorogjak… A veretlen csoportköröm önmagáért beszél, és utána olyan ellenfeleket is legyőztem, akiknek a stílusa egyáltalán nem fekszik nekem. A jó eredmény azért is nagyon fontos volt számomra, hogy újra kiemelt lehessek a moszkvai világbajnokságon. Az elődöntőben a kelleténél jobban elhúzott a svájci, de sikerült fordítanom. 14:13-nál úgy éreztem, annyira közel kerültem hozzá, hogy el kell engednem a támadást, centiken múlott, hogy ki tudta halászni, sajnálom. Ugyanakkor ami a legfontosabb, hogy az elmúlt időszakban végzett sok munka visszaigazolódott. Őszintén elmondom, voltak kételyeim magamban, annak ellenére, hogy kívülről csak biztatást kaptam. Aki már volt a csúcson, az nehezen fogadja el, hogy lejjebb kerül. Ezt a májussal kezdődő két hónapos időszakot szántam arra, hogy eldöntsem, hogyan tovább. Ez az időszak viszont nagyon jól sikerült, úgyhogy ismét minden a helyére került. Jöhet a csapatverseny, dobogósok szeretnénk ott is lenni!”
 
 
Dancsházy-Nagy Tamás, Bocek Mestere: “Gábor egész nap rendkívül kocentráltan, nagyon jól vívott. Igazából az ő rutinjával, tapasztalatával magától megoldja a kritikus helyzeteket is. Asszó közben már csak néhány szóban kommunikálunk, inkább előtte beszélgetünk. A munka érdemi része pedig az edzéseken zajlik. Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy ismét minden a régi kerékvágásba kerüljön a sok sérülés és egyéb problémák után. Úgy érzem, sikerült, és azt is hiszem, hogy még korántsem ez az út vége.”
 

 
Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány, aki a magyar válogatott eddigi két bronzérmét értékelte: “Négy egyéni számból két érmet nyertünk, ami kifejezetten jó teljesítmény! Szász Emese és Boczkó Gábor egyaránt kiemelkedően vívott egész nap, nagyszerű eredményt értek el. Mindketten felszálló ágban vannak, és nagyszerű, hogy az olimpiai kvalifikációra, illetve a világversenyekre kerültek ilyen formába. Emese sérülés után tért vissza, és a riói GP döntője után most még nagyobb sikert aratott. Bocek eredménylistája pedig önmagáért beszél, május óta Vk-ezüstöt, GP-helyezést és most egy Európa-bajnoki harmadik helyezést ért el. Mindketten ott vannak Rio kapujában, de ne feledjük, hogy mindkettejükre még nagy feladat vár itt, Montreux-ben. Elvégre mindkét párbajtőrcsapatban kulcsszerepe van a két versenyzőnek! Reméljük, hogy a társaik is feljavulnak, és folytatódik a jó széria.” 

2015. június 07.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM