Somfai Péter, Kun Anna és Kondricz Kata nyert, Imre Géza újra a páston

okt 27, 2018 | Archív

Nagyüzem volt szombaton a hazai pástokon. A Magyar Kupa-forduló férfi párbajtőr számát Somfai Péter, a női párbajtőrt Kun Anna, a női tőrt pedig Kondricz Kata nyerte. Gratulálunk!

A férfi tőr kivételével valamennyi fegyvernemben Magyar Kupa-fordulót rendeztek szombaton. A legnagyobb érdeklődés talán a férfi párbajtőr MK-t kísérte. Elvégre itt hatalmas, 114 fős mezőny lépett pástra, benne a teljes hazai élmezőnnyel, és egy régi ismerőssel. A 44 esztendős világklasszis, Imre Géza ugyanis a riói olimpia után több mint két évvel, most lépett először pástra versenyen. Hogy utoljára-e? Bizonyosan nem, ő mindenesetre így foglalta össze a történteket: “A legfontosabb: teljesen egészségesnek érzem magam, ezért is vállaltam el az indulást. Sokat nem edzettem, sőt… Ennek ellenére nem ment rosszul, táblaegyesként jutottam tovább a csoportkörből. A direkt kieséses sorsolást látva kicsit elment a kedvem, mivel a 32-től sorra honvédos klubtársaim következtek volna… Vasárnap megpróbálom a csapatversenyt is, remélem, tudok segíteni a fiatalabbaknak. Aztán a többit majd meglátjuk!”

Természetesen a többiek nagy csatákat vívtak az érmekért és a helyezésekért, olyannyira, hogy a riói olimpiai bronzérmes csapat másik tagja, az egyéni vb-harmadik Rédli András nem jutott a nyolcas döntőbe. A harmadik brazíliai csapattárs, Somfai Péter viszont totálisan helyreállította az idősebb korosztály becsületét, ugyanis megnyerte a versenyt, miután a döntőben klubtársát, Peterdi Andrást győzte le. 

Női párbajtőrben az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese valószínűleg januárban lép majd pástra először tétversenyen, távollétében elmondható, hogy nagyjából érvényesült a papírforma, a győzelmet Kun Anna szerezte meg, a döntőben Nagy Kingát legyőzve. 

Női tőrben a Honvéd Dózsa György úti vívótermében rendeztek Magyar Kupa-fordulót, és itt viszont a fiatalság diadalmaskodott. A győzelmet a 20 éves Kondricz Kata szerezte meg Zámbó-Gólya Fruzsina előtt. Az idősebb korosztály azért itt is megvédte a mundér becsületét, a családi hétvégét feláldozó, örökifjú Mohamed Aida bronzérmet nyert. 

A junior korosztályban kardban rendeztek Magyar Kupa-fordulót, a győzelmet a Nagyok szerezték meg. A férfiaknál Nagy Kristóf, a nőknél pedig Nagy Valentina. Két ifjúsági olimpiai bajnokunk, Rabb Krisztián, illetve Pusztai Liza még pihenőt kapott, nem indult a versenyen. 

Eredmények. Férfi párbajtőr Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 114 induló. Végeredmény: 1. Somfai Péter (Honvéd, edző: Dancsházy-Nagy Tamás), 2. Peterdi András (Honvéd), 3. Bányai Botond (Vasas) és Cho Taeun Sándor (Honvéd), 5. Berta Dániel (Honvéd), 6. Kiss Gergő (BVSC), 7. Komáromy-Poros Csongor (BVSC), 8. Nagy Dávid (Vasas). A döntőben: Somfai-Peterdi 15:11.

Női párbajtőr Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 81 induló. Végeredmény: 1. Kun Anna (Tata, edző: Plásztán Attila), 2. Nagy Kinga (Diósgyőr), 3. Budai Dorina (Honvéd) és Szabó Réka (AVA Békéscsaba), 5. Kazár Dóra (AVA Békéscsaba), 6. Borsody Emma (BVSC), 7. Várnai Vivien (Honvéd), 8. Egerszegi Alexandra (Diósgyőr). A döntőben: Kun-Nagy 14:12.

Női tőr Magyar Kupa, Honvéd vívóterem, 45 induló. Végeredmény: 1. Kondricz Kata (Honvéd, edző: Marco Goncalves), 2. Zámbó-Gólya Fruzsina (UTE), 3. Hajas Nóra (Törekvés) és Mohamed Aida (UTE), 5. Mesteri Viktória (UTE), 6. Tóth Janka (Törekvés), 7. Tóth Anna (UTE), 8. Orosházi Csilla (Csomorkány). A döntőben: Kondricz-Zámbó-Gólya 15:10.

Junior férfi kard Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 45 induló. Végeredmény: 1. Nagy Kristóf (UTE, edző: Gergácz László), 2. György Lehel (UTE), 3. Fröhlich Bálint (BVSC) és Kaiser Balázs (UTE), 5. Kozmanovics Gábor (UTE), 6. Urbán Tamás (BVSC), 7. Noseda Szabolcs (Szigetszentmiklós), 8. Szlama Vilmos (Szigetszentmiklós). A döntőben: Nagy-György 15:12.

Junior női kard Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 40 induló. Végeredmény: 1. Nagy Valentina (Honvéd, edző: Ravasz Etele), 2. Bérczy Dorottya (BVSC), 3. Széplaki Virág (UTE) és Szűcs Luca (BVSC), 5. Keszei Kira (Vasas) és Koós Gréta (Kárpáti), 7. Battai Sugár Katinka (TFSE), 8. Fenyősi Zita (Vasas). A döntőben: Nagy-Bérczy 15:13.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM