“Szabad szombat” a veterán világbajnokságon

okt 15, 2016 | Archív

A veterán világbajnokság szombati versenynapján nem mi voltunk a főszereplők. A mieink az ötből két versenyszámban voltak érdekeltek, érmeink számát ezúttal nem sikerült növelnünk.

A veterán világbajnokság szombati versenynapján nem mi voltunk a főszereplők. A mieink az ötből két versenyszámban voltak érdekeltek, érmeink számát ezúttal nem sikerült növelnünk. Ezzel a németországi Stralsundban rendezett eseményen a zárónap előtt továbbra is egy ezüst- és két bronzéremnél tart a magyar küldöttség.

Eredmények. Veterán világbajnokság, Stralsund.

Férfi párbajtőr egyéni, +50, 84 induló. A csoportmérkőzéseken: Szalay Károly 4 győzelem/2 vereség, Halmos András 3/3, Ónody Péter 1/5, Münnich Dénes 0/6.

A legjobb 64 közé jutásért: Halmos-Münnich 10:5, Ónody-Drahusak (svájc) 4:9.

A legjobb 32 közé jutásért: Szalay-Wenusch (osztrák) 10:9, Halmos-Christen (német) 8:10.

A legjobb 16 közé jutásért: Szalay-Szimovszkih (orosz) 4:10.

Végeredmény: 1. Szimovszkih (orosz), 2. Magni (olasz), 3. Longo (német) és Stepien (amerikai), …27. Szalay Károly, …51. Halmos András, …74. Ónody Péter, …80. Münnich Dénes.

Női kard egyéni, +50, 30 induló. Végeredmény: 1. Jahnsen (német), 2. Padura (spanyol), 3. Cerboni (francia) és Huchison (brit).

Női kard egyéni, +60, 24 induló. Végeredmény: 1. Eyre (amerikai), 2. Turner (amerikai), 3. Morris (brit) és Stars-Faulkner (amerikai).

Női kard egyéni, +70, 16 induló. Végeredmény: 1. Greunke (német), 2. Hurst (amerikai), 3. Martin (francia) és Hiatt (amerikai).

Női tőrcsapat, 9 induló. A csoportmérkőzéseken: Magyarország-Oroszország 13:28, Magyarország-Egyesült Államok 15:30.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 29:22.

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 10:30.

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Egyesült Államok, 3. Oroszország, …8. Magyarország (Bíró Mónika, Novoszelszky Andrea, Kolczonay Ernőné, Szkalla Ilona).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események