Szabadidős versenyek Vásárhelyen

dec 13, 2016 | Archív

A hétvégén Hódmezővásárhelyen, a Dél-Alföldi Vívócentrumban rendezték meg a tőrözők kadet és junior válogató versenyeit, melyről honlapunk korábban beszámolt. Ezzel

A hétvégén Hódmezővásárhelyen, a Dél-Alföldi Vívócentrumban rendezték meg a tőrözők kadet és junior válogató versenyeit, melyről honlapunk korábban beszámolt. Ezzel párhuzamosan, délután pedig a Szabadidős „B” kategóriás vívók mérhették össze tudásukat.

A Magyar Vívó Szövetség égisze alatt az olimpia előtti elnökválasztás alkalmával újjáalakult a Magyar Szabadidős Bizottság is. A testület Polgár Pál főtitkártól felhatalmazást kapott arra, hogy újragondolja a teljes szabályrendszer, és ehhez a vívószövetség anyagi támogatását is megkapta. Ezen új versenyrendszer keretein belül rendeztük meg az idei év második Szabadidős „B” kategóriás tőr versenyhétvégéjét városunkban.

A szokásoktól eltérően a rendezők azt is vállalták, hogy a régi, hangulatos csapatversenyek hagyományait újraélesztik. A szabályok engedélyezték a vegyes csapatok (egy csapat több klub azonos nemű és fegyvernemű versenyzőjéből is állhat) indítását is. Az indulólétszámot nézve 22 férfi tőröző és 19 női tőröző küzdött meg az egyéni versenyek során. Ez az elmúlt éveket tekintve, eddig talán a legmagasabb volt mindkét fegyvernemet figyelembe véve. A mezőnyben ott voltak az egerszegi klub fiatal és tehetséges kadet junior versenyzői, mellettük a hazai Szabadidős „B” kategóriás ranglista legjobb versenyzői és egy-egy máltai, temesvári és új-zéladni vívó is. Volt olyan, aki 8-10 év kihagyás után, és néhány edzéssel a háta mögött indult el és a dobogóra állhatott. A csapatversenyek során 5 férfi és 3 női csapat küzdött a dobogós helyekért. A férfiak versenyében a győzelmet a fiatal zalaegerszegi titánok szerezték meg edzőjük társaságában, legyőzve a döntőben a Törekvés II. csapatát, ahol két nagyon szorgalmas és felkészült veterán vívó és egy fiatal tehetség vívott.

Külön szeretnénk megköszönni a szervezők, zsűrik, klubvezetők és a város vezetőinek a hathatós segítségét és áldozatos munkáját! A leginkább pedig szeretnénk megköszönni a Magyar Vívó Szövetségnek a támogatását a verseny rendezésében. Reméljük, a jövőben minél több ilyen és ehhez hasonló nívós sporteseménynek adhat otthont városunk!

Sápi Ferenc – Hódmezővásárhelyi Csomorkány S.E.

Eredmények. Szabadidős „B” kategóriás férfi tőr egyéni, 22 induló: 1. Kondricz Péter (BHSE), 2. Wolf Ádám (ZVE), 3. Gombola András (Halásztelek) és Simon Kristóf (ZVE).

Szabadidős „B” kategóriás női tőr egyéni verseny, 19 induló: 1. Orosházi Csilla (Budakalász), 2 Horváth Noémi (Csomorkány), 3 Illés Kitti Csilla (Top Fitness) és Wyllie (egyesületen kívüli).

Szabadidős „B” kategóriás férfi tőr csapatverseny, 5 csapat: 1 ZVE (Beke Gábor, Darabos Vince, Simon Kristóf,  Wolf Ádám), 2. Törekvés II., 3. Csomorkány.

Szabadidős „B” kategóriás női tőr csapatverseny, 3 csapat: 1. TDVE I. (Budavári Bettina, Takács Mónika, Wyllie Stephanie), 2 Fantom SC, 3. TDVE II. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események