Szabó Réka ezüst-, Somfai Péter bronzérmes Genfben

okt 1, 2018 | Archív

Szépen szerepeltek párbajtőrözőink az erős mezőnyű genfi szatellit versenyen. A nők között Szabó Réka ezüst-, a férfiaknál Somfai Péter bronzérmet nyert, emellett helyezéseket is értek el a mieink.

A szezon talán legerősebb szatellit versenyét rendezték Genfben. A házigazda svájciak mellett pástra lépett több olasz és német, jó nevű párbajtőröző, és nem hiányoztak a mieink sem. Több korábbi és jelenlegi válogatott elutazott a világranglista-pontokat is adó eseményre. A férfi, illetve a női mezőnyben is egy-egy magyar állhatott dobogóra, Szabó Réka ezüst-, Somfai Péter bronzérmet nyert. Nem hiányoztak a helyezések sem: Budai Dorina ötödik, Siklósi Gergely hatodik, Kun Anna pedig hetedik lett, a versenyt az olasz Vismara, illetve a svájci Staehli nyerte.

Gratulálunk a versenyzőknek és az edzőknek!

Eredmények. Férfi párbajtőr szatellit verseny, Genf, 106 induló. Végeredmény: 1. Vismara (olasz), 2. Bayard (svájci), 3. Somfai Péter (edző: Dancsházy-Nagy Tamás) és Matrailler (svájci), 5. Niggeler (svájci), 6. Siklósi Gergely (edző: Dancsházy-Nagy Tamás), 7. Multerer (német), 8. Kauter (svájci).

Női párbajtőr szatellit verseny, Genf, 81 induló. Végeredmény: 1. Staehli (svájci), 2. Szabó Réka (edző: Kovács Iván), 3. Ferrari (olasz) és Krieger (svájci), 5. Budai Dorina (edző: Budai István), 6. Stahlberg (német), 7. Kun Anna (edző: Plásztán Attila), 8. Brunner (svájci). 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események