Szalay Gyöngyi vívóterem

márc 22, 2018 | Archív

Hétszeres világbajnokunkról, a decemberben tragikus hirtelenséggel elhunyt Szalay Gyöngyiről nevezték el a Tapolcai Vívóklub vívótermét. A névadó ünnepséget csütörtökön tartották.

Forrás: Batsányi János Gimnázium és Kollégium – Facebook oldal

„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, hogy nincsenek csodák, vagy pedig abban, hogy a világon minden csoda.” – Albert Einstein gondolatával kezdődött március 22-én a Szalay Gyöngyi emlékére elnevezett vívóterem névadó ünnepsége. A gimnázium diákjainak és tanárainak csoportja hallgatta meghatottan a korán és meglepő hirtelenséggel elhunyt, szeretett olimpikonról megemlékező összeállítást. Egy videóbejátszás segítségével bemutatták Szalay Gyöngyi 1993-as, esseni világbajnokságon csapatban elért első helyezésért vívott egyik asszóját, amelyet a Tapolca Vívóklub gimnazista növendékeinek vívásbemutatója követett. Horváth Ernő, Gyöngyi férje, a Tapolca Vívóklubnak ajándékozta a nagyszerű vívó 1996-os atlantai olimpián viselt formaruháját és akkreditációs kártyáját. A megemlékezés Szent-Györgyi Albert gondolatával zárult: „A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.” Ennek jegyében őrzi az iskola Szalay Gyöngyi emlékét a névadással, amelyet születésnapja tiszteletére rendezett az intézmény.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.