Szász Emese ágyban pihenve ünnepel!

jún 6, 2015 | Archív

Szász Emese bronzérmével kezdődött a montreux-i Európa-bajnokság. Klasszisunk ezzel nemcsak egy nagyszerű Eb-éremmel gazdagodott, hanem egészen közel került a riói olimpiai kvótához.

Szász Emese bronzérmével kezdődött a montreux-i Európa-bajnokság. Klasszisunk ezzel nemcsak egy nagyszerű Eb-éremmel gazdagodott, hanem egészen közel került a riói olimpiai kvótához. Alább a főszereplő, valamint mestere, Kulcsár Győző nyilatkozik.

A két büszke bronzérmes, Simona Pop és Szász Emese.

 

Szász Emese, Európa-bajnoki bronzérmes: “Olyan volt ez a reggel, mintha egy búrát tettek volna rám, és megpakoltak volna tízkilós súlyokkal. Szóval szörnyű. A három vereségem után az is megfordult a fejemben, hogy kiesem a csoportkörben. Aztán sikerült átesnem a holtponton, és amikor kezdődött a 64-es tábla, akkor átkerültem a megszokott, tizenöt tusos környezetembe. Valamennyi ellenfelemmel szemben előre kidolgozott taktikával léptem pástra, és ehhez akkor is ragaszkodtam, amikor szorosabbá vált egy-egy asszóm. A Geroudet elleni nyolcaddöntőben váltanom kellett, a Mester is segített, és sikerült négy tusos hátrányból fordítanom. A Branza elleni asszó előtt már begörcsölt a kezem, úgy kellett egyesével ráerőltetnem az ujjaimat a markolatra, ehhez képest nagyon jól sikerült a meccs… Örültem az éremnek is, a szünetnek is, de Kolobova ellen már hiába volt meg az elképzelés, nem tudtam végrehajtani, amit akartam. Nagyon-nagyon elfáradtam, de természetesen örülök a második Európa-bajnoki bronzérmemnek. Mindenesetre a mai napon bizonyosan az lesz számomra az ünneplés, hogy lefekszem és pihenek.”
 
 A 2015-ös női párbajtőr Európa-bajnoki dobogó – Szász Emesével.

Kulcsár Győző, Szász Emese mestere: “Emese egyszerűen elfogyott a végére. Ugyanakkor csak az elismerés hangján szólhatok róla. Nemcsak azért, mert klasszisok sorát győzte le, hanem azért is, mert olyanoknál bizonyult jobbnak, akik ellen nem volt feltétlenül pozitív az eddigi mérlege. Elégedett én soha, vagy csak nagyon ritkán szoktam lenni, de ez a produktum abszolút elfogadható. Arról nem is beszélve, hogy az olimpiai indulás szempontjából ez az eredmény rendkívül megnyugtató, jó pozícióból vághatunk neki a világbajnoki felkészülésnek.” 

 A sosem elégedett Mester, a négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző.

2015. június 06.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM