Szász Emese aranyérmes a xuzsui Vk-n!

nov 15, 2014 | Archív

A fantasztikus Szász Emese révén megszületett vívósportunk első aranyérme a 2014/15-ös Világkupa-szezonban! A Vasas klasszisa, Kulcsár Győző tanítványa végigverte a világot, előbb

A fantasztikus Szász Emese révén megszületett vívósportunk első aranyérme a 2014/15-ös Világkupa-szezonban! A Vasas klasszisa, Kulcsár Győző tanítványa végigverte a világot, előbb orosz klasszisokat búcsúztatott, majd az elődöntőben a londoni olimpiai bajnok Semjakinát, a döntőben a korábbi világranglista első román Branzát győzte le. GRATULÁLUNK!

“Semjakinát 13-ra verte, utána meg a Branzát lelépte 14-9-re !!! Nagyon fontos gyozelem, mert nem volt top formában, hanem taktikailag mutatott nagyon érett vívást. Ennek köszönhetően két nagy mumusát is megverte, shutova, Branza.” – így szólt teljesen szöveghű fordításban Kovács Iván fegyvernemi vezetőedző Xuzsuból küldött, európai idő szerint reggeli Viber üzenete. Ami több szempontból is nagyszerű. Nem szabad eltekinteni attól sem, hogy Iván a nagy távolság és a livescore szolgáltatás hiánya mellett vezetőként figyelt a média kiszolgálására. Meg attól sem, hogy alig száz karakterben precízen és pontosan, gyakorló újságíróként fogalmazta meg a remek hírt. De azért a legfontosabb mégiscsak az, hogy Emese klasszis teljesítménnyel, világranglistaelsőhöz méltó vívással megnyerte az ázsiai Vk-állomást!

 

Előző nap azzal fejeztük be a tudósítást. hogy Szász Emese egyedüliként mentheti meg a mieink becsületét, miután “egyke” magyarként került a 64-es főtáblára. Hát megmentette, de alaposan, egy déli kitérőtől eltekintve végigverte a keleti frontot! De minden további, távoli méltatás helyett álljanak itt Emese szavai, akit – lassan már hagyományosan… – a doppingvizsgálatra várva sikerült elérnünk. 
 
Emese a dobogó tetején. Tanítani valóak a mozdulatai – a páston is!
 
“Persze, hogy nagyon örülök a győzelemnek…! Igazából nem gondolom, hogy kirobbanó formában vívtam volna, viszont az rendkívül jó érzés, hogy rendre meg tudtam csinálni azt, amit akartam. A 16 közé jutásért az olasz Navarria ellen együttes volt a vége, és utána jött Sutova, akivel szemben végig én vezettem. Az egyetlen hirtelen halál a Sivkova-meccsen volt, ott én lettem a kezdeményett, jönnie kellett, és tempóban beleflesseltem a támadásába. A döntőben meg minden bejött, a lányok is végig szurkoltak, úgyhogy azzal zárom, amivel kezdtem: nagyon örülök. Egyébként Ázsiában nem szokott menni a vívás, úgyhogy a keleti kálváriám is véget ért, jöhet holnap a csapatverseny!”
 
Bizony, jöhet: a mieink a nyolcaddöntőben Hongkonggal mérkőznek, utána pedig a remélhető siker esetén Olaszország következhet. Lehet visszavágni a kazanyi vb-bronzmeccsért!
 
xuzaudobogó1
 Branza, Emese, Logunova és Semjakina a dobogón. Csupa világklasszis, a miénk a legboldogabb!
 
Eredmények. Női párbajtőr Világkupa-verseny, Xuzsu, 152 induló. A 32 közé jutásért: Szász-Sasarina (orosz) 15:6.
A 16 közé jutásért: Szász-Navarria (olasz) 15:14.
Nyolcaddöntő: Szász-Sutova (orosz) 15:12.
Negyeddöntő: Szász-Sivkova (orosz) 13:12.
Elődöntő: Szász-Semjakina (ukrán) 15:13.
Döntő: Szász-Branza (román) 14:9.

Végeredmény: 1. Szász Emese (edző: Kulcsár Győző, válogatott edző: Kovács Iván), 2. Branza (román), 3. Semjakina (ukrán) és Logunova (orosz), …68. Révész Julianna, …74. Antal Edina, …122. Várnai Vivien. 

2014. november 15.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események