Szász Emese és Siklós Geri duplázott a válogatón

máj 8, 2016 | Archív

Párbajtőrben a fegyvernem hagyományaihoz híven dupla válogatót rendeztek a hét végén, így  a pihenőt kapó Imre Géza és Boczkó Gábor kivételével ismét pástra lépett a teljes

Párbajtőrben a fegyvernem hagyományaihoz híven dupla válogatót rendeztek a hét végén, így  a pihenőt kapó Imre Géza és Boczkó Gábor kivételével ismét pástra lépett a teljes élmezőny. Érdekesség, hogy a női mezőny népesebb volt, mint a férfi, és különleges, hogy mindkét viadalt a szombati győztes, a junior Európa-bajnok Siklósi Gergely, illetve a riói olimpikon Szász Emese nyerte.

emese válogato

Férfi párbajtőr válogató, 2. nap, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsanok, 72 induló. Végeredmény: 1. Siklósi Gergely (Balaton), 2. Rédli András (Balaton), 3. Berta Dániel (Pécs) és Somfai Péter (Honvéd), 5. Peterdi András (Pécs), 6. Lugones Ruggeri (argentin), 7. Esztergályos Patrik (Tata), 8. Bányai Botond (Vasas). A döntőben: Siklósi-Rédli 6:5.

Női párbajtőr válogató, 2. nap, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsanok, 73 induló. Végeredmény: 1. Szász Emese (Vasas), 2. Kun Anna (Tata), 3. Budai Dorina (Honvéd) és Kardos Edina (Vasas), 5. Révész Julianna (BVSC), 6. Kolczonay Anna (Fless), 7. Szabó Viktória (Szombathely), 8. Csiaki Dorottya (AVA). A döntőben: Szász-Kun 15:11.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.