Szász Emese ötödik lett Nanjingban

nov 17, 2015 | Archív

A legjobb nyolc között szenvedett egyetlen tusos vereséget a késbbi győztes román Popescutól a nanjingi női párbajtőr Világkupa-versenyen klasszisunk, Szász Emese. Ezzel az ötödik

A legjobb nyolc között szenvedett egyetlen tusos vereséget a késbbi győztes román Popescutól a nanjingi női párbajtőr Világkupa-versenyen klasszisunk, Szász Emese. Ezzel az ötödik helyen végzett, és kézzel fogható közelségbe került számára a riói kvóta. GRATULÁLUNK!

 

Legjobb magyar női párbajtőrözőnk a negyeddöntőben szenvedett 11:10-es vereséget a román Popescutól(A világ egyik legjobbja, Ana Branza a nyáron férjhez ment, és ezen a néven versenyez tovább.) Szász Emese címvédőként lépett pástra Ázsiában, így néhány pontot vesztett ugyan a világranglistán, ugyanakkor újabb, rendkívül értékes döntős helyével gyakorlatilag biztosnak tekinthető a részvétele a riói olimpián. Az addig vezető úton a 64 között a magyar válogatottból brazillá lett Takács Emesét búcsúztatta a mi Emesénk, úgy, ahogy egy magyar vívónak kell egy brazilt – 15:7. Aztán a rendkívül kellemetlen amerikai Courtney Hurley következett (15:13), a nyolcaddöntőben pedig jöhetett egy újabb sima győzelem az észt válogatott Lehisszel szemben (15:8). Mindez összességében ötödik helyet ért, ami a legnanói bronz után abszolút sikeres idénykezdetnek mondható!

 

A másik főtáblára jutó magyar, Révész Julianna először egyetlen tussal legyőzte a francia Coquint (9:8), majd ugyanígy maradt alul a legjobb 32 között a kínai klasszissal, Sun Yujie-vel szemben (9:10). 
 
 Szász Emese ezúttal egy értékes ötödik hellyel térhet haza.
 
A versenyről egyébként sem livescore, sem livestream közvetítés nincs, leginkább Kovács Iván vezetőedző viber-üzenetei alapján tájékozódunk… Tőle tudjuk azt is, hogy a holnapi csapatversenyen a 16 közé jutásért Tajpejjel kezdünk, majd a nyolcaddöntőben az Egyesült Államok következhet. 
 
Női párbajtőr egyéni Világkupa, Nanjing, 180 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szász-Takács Emese (brazíliai) 15:7, Révész-Jaques André Coquin (francia) 9:8.
A legjobb 16 közé jutásért: Szász-Co. Hurley (amerikai) 15:13, Révész-Sun Yujie (kínai) 9:10.
Nyolcaddöntő: Szász-Lehis 15:8
Negyeddöntő: Szász-Popescu (román) 10:11.
Végeredmény: 1. Popescu (román), 2. Besbes (tunéziai), 3. Embrich (észt) és Shin A Lam (koreai), 5. Szász Emese (edző: Kulcsár Győző, válogatott edző: Kovács Iván), …23. Révész Julianna, …100. Budai Dorina, …107. Hormay Adrienn, 108. Kun Anna, …160. Bohus Réka. 
Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események