Szász Emese ötödik Rióban

máj 25, 2015 | Archív

Ötödik helyen végzett Szász Emese a riói női párbajtőr Grand Prix-versenyen. A magyar klasszis amerikai riválistól szenvedett vereséget az éremért, de továbbra is

Ötödik helyen végzett Szász Emese a riói női párbajtőr Grand Prix-versenyen. A magyar klasszis amerikai riválistól szenvedett vereséget az éremért, de továbbra is világranglista-vezetőként várhatja a hamarosan kezdődő Európa-bajnokságot.

Két magyar hölgy próbált szerencsét a riói, olimpiai kvalifikációs Grand Prix-viadalon. Mindketten a Vasas sportolói és egyaránt Kulcsár Győző tanítványai. A vasárnapi 64-es táblán aztán már az első kör nagy feladatot jelentett. Antal Edina a szezon során másodszor kapott ki 15 tusban a japán Simokavától (10:15), míg Szász Emese is döntő találatra vívott a korábbi Európa-bajnok észt Embrich ellen. 

 
 Ezúttal Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitánytól kapta a jó tanácsokat Emese.
 
Viszont azt a magyar világelső adta, aki gyakorlatilag lekopírozta Boczkó Gábor előző napi szereplését. Az első, szoros sikert ugyanis az esetében is két magabiztos követte, és ezt előbb az olasz Santuccio (15:10), majd az amerikai Holmes bánta (15:5). Ezzel a nyolcas döntő összejött, ugyanakkor a folytatás nem sikerült – miként Boceknek sem. Az újabb amerikai, a Hurley-testvérek papíron gyengébbje, Kelly, 15:13-ra győzött Emese ellen, aki ezzel az ötödik helyen végzett, ugyanakkor továbbra is vezeti a világranglistát. Sok ideje nem lesz a pihenésre: kevesebb mint két hét múlva, június 6-án Montreux-ben lép pástra legközelebb, az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon. 
 
 Szász Emese (szemben) nem bírt az amerikai Hurley-vel a riói negyeddöntőben.
 
Idehaza serdülő kard csapatbajnokságot rendeztek Nagykanizsán, a férfiaknál hazai siker született – óriási dolog Piecs Adriennéktől, hogy a pesti fellegvárakat maguk mögé utasították! -, a nőknél a BVSC győzött
 
Eredmények. Női párbajtőr Grand Prix, Rio de Janeiro, 165 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szász-Embrich (észt) 15:14, Antal-Shimokava (japán) 10:15.
A legjobb 16 közé jutásért: Szász-Santuccio (olasz) 15:10.
Nyolcaddöntő: Szász-Holmes (amerikai) 15:5.
Negyeddöntő: Szász-K. Hurley (amerikai) 13:15.
Végeredmény: 1. Boccarelli (olasz), 2. Vitalis (francia), 3. Sun Yi (kínai) és K. Hurley (amerikai), 5. Szász Emese, …53. Antal Edina.
 
Serdülő férfi kardcsapat országos bajnokság, Nagykanizsa, 9 induló. Végeredmény: 1. Nagykanizsa (Dobó Ádám, Horváth Barna, Horváth Gergő, Milassin Mór), 2. KVSE, 3. Vasas, 4. UTE, 5. MTK, 6. Vasas 2.. A döntőben: Nagykanizsa-KVSE 45:35.
 
 
Nagykanizsai csapatbajnoki szelfi!
 
Serdülő női kardcsapat országos bajnokság, Nagykanizsa, 9 induló. Végeredmény: 1. BVSC (Lantos Eszter, Nagy Valentina, Pótz-Nagy Fanni, Pusztai Liza), 2. DVSZ, 3. Kárpáti, 4. UTE, 5. Vasas, 6. Nagykanizsa. A döntőben: BVSC-DVSZ 45:29.
 

2015. május 25.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM