Szász Emese újra a páston

febr 9, 2017 | Archív

Öt helyszínen lesz érdekelt ezen a hétvégén az európai vívópástokon a magyar vívóválogatott. Olimpiai bajnokunk, Szász Emese riói győzelme után második nemzetközi versenyén lép

Öt helyszínen lesz érdekelt ezen a hétvégén az európai vívópástokon a magyar vívóválogatott. Olimpiai bajnokunk, Szász Emese riói győzelme után második nemzetközi versenyén lép majd pástra a legnanói Vk-n, de Bonnban, Vercelliben, Dourdanban és Segoviában is szurkolhatunk majd a mieinknek.

Szász Emese egy barcelonai Vk-bronzzal tette le olimpiai bajnokként a névjegyét ebben az esztendőben, és a hét végén következik az újabb állomás, Legnano. Emesét további kilenc magyar vívó kísérte el, ők már pénteken pástra lépnek a 190 indulós mezőnyben, riói győztesünk kiemeltként természetesen csak szombaton, a legjobb 64 között száll majd be a női párbajtőr Világkupa-versenybe, melyet a szokásoknak megfelelően vasárnap csapatverseny zár. Legnano szomszédságában, a mintegy 50 kilométerre fekvő Vercelliben is lesz verseny, méghozzá a hagyományos, négy nemzetet felvonultató, meghívásos férfi párbajtőrcsapat viadal, melyen a B sorunk lép majd pástra. 

Bonnban a férfi tőrözők nagy mezőnnyel, több mint 200 vívóval rajtolnak pénteken, és ott lesz 5 magyar is a rajtnál. Itt természetesen visszafogottabbak az elvárások, bár Dósa Dani legutóbb már a legjobb 16-ig jutott a felnőtt mezőny “lépcsőmászásában”. 

Férfi kardban a franciaországi Dourdanban, női kardban pedig a spanyolországi Segoviában rendeznek egyéni és csapat junior Világkupát, amely a Vk-pontok mellett dönt a korosztályos Európa-, illetve világbajnoki helyekről is.  

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események