Szász-Kovács Emese bronzéremmel nyitotta a szezont

okt 21, 2017 | Archív

Olimpiai bajnokunk remek versenyzéssel nyert bronzérmet a női párbajtőrözők idénnyitó Vk-versenyén, Tallinnban.Kevés választotta el a döntőtől is, gratulálunk Emesének és mesterének, Kulcsár Győzőnek.

Riói olimpiai bajnokunk, Szász-Kovács Emese hazai Magyar Kupa-győzelme után a nemzetközi mezőnyben is megkezdte a 2017/18-as szezont, méghozzá nem is akárhogyan! Klasszisunk kiemeltként természetesen csak szombaton lépett pástra, és az első körben simán, 15:11-re legyőzte a hazaiak fiatalját, Loitot. A folytatás még simább volt, az amerikai Sirico 15:8 után mehetett zuhanyozni. Utána viszont csupa szoros meccs következett. A nyolcaddöntőben a román Branzából Popescuvá “házasodott” csapat olimpiai bajnok következett, aki az előző szezont kihagyta. Most viszont visszatért, és alaposan megszorongatta régi riválisát. A vége azonban Emesének sikerült – egyetlen tussal győzött (13:12). Majd mindezt megismételte a fiatal orosz Okhotnyikova ellen, már az éremért folyó csatában. Itt 15:14-re nyert, és ezzel bejutott a négyes döntőbe. Ahol egy másik rutinos vívó, az olasz Navarria várta. Az ellenfél kezdett jobban, de Emese 2:6-ról felzárkózott. A hajrá azonban most nem sikerült, 15:13-ra az itáliai győzött, Kulcsár Győző tanítványa pedig remek bronzérmet nyert, gratulálunk!

Emese bronzzal kezdte a nemzetközi szezont.

A többiekről: a további négy magyar egyetlen asszót tudott nyerni a 64-es táblán. Ez Várnai Viviennek sikerült, aki 12:11-re legyőzte az amerikai Kelly Hurleyt. A 32-ben viszont a fiatal itáliai De Marchi egy 15:8-cal megállította. A többiek (Budai Dorina, Szabó Réka és Kun Anna) egyaránt sima vereséget szenvedtek a 64-ben. A tallinni Vk-hétvége vasárnap a csapatversennyel folytatódik, a magyarok a nyolcaddöntőben Lengyelországgal mérkőznek.

 Csupa mosolygós dobogós Tallinnban.

Kairóban egyetlen magyar, Dósa Dániel révén voltunk érdekeltek, és a Törekvés fiatalja tulajdonképpen hozta a papírformát. Először magabiztosan, 15:9-re legyőzte a görög Kontokrisztopuloszt, majd ugyancsak sima vereséget szenvedett a világranglista harmadik helyén tanyázó amerikai Imbodentől (6:15), és ezzel a 32 között búcsúzott. A vasárnapi csapatverseny nyolcaddöntőjében Koreával találkoznak a mieink. 

Eredmények.
Férfi tőr egyéni Világkupa-verseny, Kairó, 168 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Kontokrisztopulosz (görög) 15:9.

A legjobb 16 közé jutásért: Dósa-Imboden (amerikai) 6:15.

Végeredmény: 1.Kruse (brit) , 2. Foconi (olasz), 3. Cseung (hongkongi) és Imboden (amerikai), …22. Dósa Dániel, …78. Németh András, …103. Mátyás Bálint, …130. Hári Máté.

Női párbajtőr egyéni Világkupa-verseny, Tallinn, 204 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szász-Kovács-Loit (észt) 15:11, Várnai-K. Hurley (amerikai) 12:11, Budai-Rizzi (olasz) 6:15, Szabó-Sirico (amerikai) 7:15, Kun-Bezhura (ukrán) 7:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Szász-Kovács-Sirico (amerikai) 15:8, Várnai-De Marchi (olasz) 8:15.

Nyolcaddöntő: Szász-Kovács-Popescu (román) 13:12.

Negyeddöntő: Szász-Kovács-Okhotnyikova (orosz) 15:14.

Elődöntő: Szász-Kovács-Navarria (olasz) 13:15.

Végeredmény: 1. Navarria (olasz), 2. Gudkova (orosz), 3. Szász-Kovács Emese (edző: Kulcsár Győző, válogatott edző: Kovács Iván) és Beljajeva (észt), …32. Várnai Vivien, …36. Budai Dorina, …41. Szabó Réka, …56. Kun Anna, …76. Petri Renáta, …93. Gnám Tamara, …116. Siklósi Enikő, …124. Öhlmüller Sarolta, …165. Mihály Kata, …169. Kolczonay Júlia, …191. Csonka Valéria.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM