Szép magyar utánpótlás sikerek Wroclawban

márc 24, 2015 | Archív

Az elmúlt hétvégén Wroclawban a serdülő és még fiatalabb korosztályok számára rendeztek jeletős nemzetközi versenyt, melyen a magyar fiatalok a 32 ország közül az összesített

Az elmúlt hétvégén Wroclawban a serdülő és még fiatalabb korosztályok számára rendeztek jeletős nemzetközi versenyt, melyen a magyar fiatalok a 32 ország közül az összesített éremtáblázaton a harmadik helyet szerezték meg. Gratulálunk!

A négynapos versenyen 1409 versenyző nevezett, Magyarországról 51 fiatal vívó lépett pástra. A mieink nagyszerűen szerepeltek, összességében 3 első helyezést, 1 második és egy harmadik helyezést nyertek. Összehasonltásképpen tavaly egyetlen érmet sem nyertünk, 2013-ban 4. volt hazánk az éremtáblán, 2012-ben a tizedik. 

 
Baaken Mátyás az egyik…, 
 
A magyar érmesek. ARANY:
Muhari Eszter Barbara  (MTK, párbajtőr, 2002)
Baaken Mátyás (Kertvárosi Vívó Sportegyesület, kard, 2001)
Pápai Zoé  (UTE, kard 2004)
 
…Muhari Eszter a másik…, (mellette az ezüstérmes Tóth Jázmin)
 
EZÜST:
Tóth Jázmin  (MTK, párbajtőr, 2002)
BRONZ:
Major Mátyás (Törekvés, tőr, 2000)
 
…Pápai Zoé a harmadik magyar aranyérmes Wroclawban.

2015. március 24.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események