Szépen teljesített női tőrcsapatunk

nov 5, 2017 | Archív

Hatodik helyen végzett a Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra összeállítású női tőrcsapat a St. Maur-i Világkupán. Ez sem rossz, de nem jártak messze a bravúrtól a mieink.

Hiába vívott olykor bravúrosan fiatal női tőrcsapatunk St. Maur-ban, a bravúr nem sikerült. Egyben a franciaországi Világkupa-verseny azt is bebizonyította, hogy a majdani olimpiát érő feljebb lépéshez szükségesek a kiugró sikerek. 

Értékes hatodik hellyel zárt a Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Kondricz Kata, Pásztor Flóra összeállítású női tőrcsapat.

Mindez érthetőbben. A női csapat szempontjából legfontosabb meccs, a nyolcaddöntő remekül sikerült. A japánokat (akiktől a vébén éppen ebben a szakaszban szenvedtünk kellemetlen vereséget) végig vezetve, simán vertük 45:35-re. Csakhogy jelenlegi világranglistás helyezésünkkel a negyeddöntőben vagy az olaszok, vagy az oroszok jönnek soron, és a két klasszis ellen csak hatalmas meglepetést szerezve léphetnénk még tovább. Ezúttal az oroszokat kaptuk, és az olimpiai és világbajnokokkal felálló válogatott ellen remekül helytálltunk – de kikaptunk… Mindenki tett hozzá a szoros eredményhez. Lupkovics Dóri 3:12-ről hozta vissza a meccset, Kreiss Fanni pluszos mérleggel zárt a világklasszisok ellen, Pásztor Flóra a padlóról állt fel, és a hetedik meccsen újraélesztette a reményt, de ez is “csak” a 42:45-höz volt elég. Ráadásul a “középső ágakon” egymást érték a meglepetések, így az 5-8. helyért jövő folytatásban is csak nálunk magasabban rangsorolt csapatok következtek. A koreaiak ellen így is rendkívül értékes, 45:22-es győzelmet arattunk, igaz, a folytatásra már nem maradt energia, a franciák 45:26-ra nyertek. 

Kreiss Fanni (balra) egész nap vezéregyénisége volt női tőrcsapatunknak.

A Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra összeállítású csapatunk ezzel a hatodik helyen zárt. És ha ehhez hozzágondoljuk Mohamed Aida szombati nyolcadik helyezését, valamint a női tőr szakág jelenlegi helyzetét, akkor reálisan nézve megállapíthatjuk: soha rosszabb hétvégét!

Női tőrcsapat Világkupa, St. Maur, 20 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 45:35 (Kreiss +7, Lupkovics +6, Pásztor -3).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 42:45 (Kreiss +3, Lupkovics -2, Pásztor -4).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Korea 45:22 (Kreiss +15, Lupkovics +6, Pásztor +2).

Az 5. helyért: Magyarország-Franciaország 26:45 (Pásztor -5, Kondricz -7, Lupkovics -7).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Kína, …6. Magyarország (Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események