Szeptember 9.: Vívás világnapja

aug 16, 2017 | Archív

A Föld számos országában, egy időpontban, szeptember 9-én rendezik a Vívás Világnapját. Idehaza Budapesten, a Nemzeti Múzeum lépcsőjén tartunk délben Flasmob összejövetelt, mindenkit várunk!

Lassan hagyománnyá válik, hogy évente egyszer, a szezon legelején a Föld számos pontján megrendezik a Vívás Világnapját, melyen egy Flashmob megmozdulás keretében népszerűsítjük szeretett sportágunkat. Idehaza két éve a Bazilika előtt, tavaly pedig egyik főtámogatónk, a WestEnd udvarában rendeztük meg az eseményt, melyen több százan vettek részt, közte olimpiai és világbajnokaink. Emellett számos vidéki vívóbázis, város nevezetességeit népesítették be a pengeforgatók.

Szeptember 9-én lesz a "World Fencing Day", idehaza a Nemzeti Múzeum lépcsőin.

Idén sikerült igazán méltó helyet találni a Vívás Világnapjára. Szeptember 9-én, déli 12 órakor a Nemzeti Múzeum lépcsőjén és kertjében lesz a budapesti Flashmob akció, néhány perces szabadvívás. Gyertek Ti is, csak vívófelszerelés és jókedv szükséges! A további részletekről az esemény hetében természetesen tájékoztatást adunk!

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM