Szilágyi Áron hatodik Moszkvában

máj 28, 2016 | Archív

Hatodik helyen végzett Szilágyi Áron a moszkvai férfi kard Grand Prix-versenyen. Olimpiai bajnokunk a negyeddöntőben kínai ellenféltől szenvedett vereséget. A többi magyarnak a legjobb 32

Hatodik helyen végzett Szilágyi Áron a moszkvai férfi kard Grand Prix-versenyen. Olimpiai bajnokunk a negyeddöntőben kínai ellenféltől szenvedett vereséget. A többi magyarnak a legjobb 32 jelentette a végállomást. Vasárnap a női kardozók versenyével zárul a GP-viadal, magyar részről Márton Anna folytatja a legjobb 64 között. 

Szombat reggel a női kardozók selejtezőjével folytatódott Moszkvában a Grand Prix-verseny. Világbajnoki bronzérmesünk, a kiemelt Márton Anna mellett további két magyar lépett pástra, azonban egyiküknek sem sikerült bejutnia a 64-es főtáblára. Garam Nóra balszerencsés csoportkör után éppen a kiesők közé került, míg a direkt kieséses folytatásban Záhonyi Petra 15:7-es vereséget szenvedett az olasz Crisciótól

A férfiak délután folytatták versenyüket a legjobb 64 mezőnyével. Öt magyar kardozó lépett pástra, az első körben Gémesi Csanád az esélyesebb orosz Ibragimovtól kapott ki 15:10-re. Sajnos, riói indulónk, Decsi Tamás is búcsúzott egy 15:14-gyel az olasz Miraccóval szemben, pedig nagy hátrányt dolgozott le, de a befejezés nem sikerült. Fiatal vasasos triónk ugyanakkor százszázalékosan hozta az első kört, Szilágyi Áron 15:6-ra verte az orosz Sirsovot, Szatmári András 15:9-re az olasz Repettit, míg Iliász Nikolász 15:10-re a kiemelt iráni Abedinit. A 32 között aztán Andris és Nikó búcsúzott, előbbi a már említett Ibragimovtól kapott ki 15:11-re, míg Iliászt a kínai Xu búcsúztatta (15:10). Maradt egyedüliként Áron, és olimpiai bajnokunk ezúttal is nagyszerűen helytállt. 

áron moszkva Szilágyi Áron ismét bizonyította, hogy a világ legjobbjai közé tartozik.

A 32 között az olasz Pellegrinit verte (15:12), a nyolcaddöntőben pedig az ugyancsak riói induló, fehérorosz Buikevich-nek nem hagyott esélyt (15:7). A negyeddöntőben a Nikót legyőző Xu következett, és sajnos, a kínai ezen a napon további bosszúságot okozott nekünk, több szerencsés találattal Áront is legyőzte 15:10-re. Ezzel Decsi András tanítványa a hatodik helyen végzett – soha rosszabbat, jöhetnek a “címvédő versenyek”. 

áron vív moszkva A kínai Xu ellen (balra) ezen a napon sem Nikó, sem Áron (balra) nem találta a megoldást. Miként mások sem…

Előbb az Európa-bajnokság, majd az olimpia. Áron ugyanis mindkétszer címvédőként lép majd pástra. Mi mást is kívánhatnánk: hasonlókat…

Eredmények. Férfi kard Grand Prix, Moszkva, 128 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi-Sirsov (orosz) 15:6, Iliász-Abedini (iráni) 15:10, Szatmári-Repetti (olasz) 15:9, Decsi-Miracco (olasz) 14:15, Gémesi-Ibragimov (orosz) 10:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Szilágyi-Pellegrini (olasz) 15:12, Iliász-Xu (kínai) 10:15, Szatmári-Ibragimov (orosz) 11:15.

Nyolcaddöntő: Szilágyi-Buikevich (fehérorosz) 15:7.

Negyeddöntő: Szilágyi-Xu (kínai) 10:15.

Végeredmény: 1. Kim Jung Hwan (koreai), 2. Xu (kínai), 3. Anstett (francia) és Kovaljev (orosz), 5. Szilágyi Áron (edző: Decsi András, válogatott edző: Somlai Béla), …29. Szatmári András, …32. Iliász Nikolász, …35. Decsi Tamás, …55. Gémesi Csanád, …88. Péch Miklós, …91. Singer Martin.

Női kard Grand Prix, Moszkva, 128 induló. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna kiemelt, Záhonyi Petra 3 győzelem/3 vereség (továbbjutott), Garam Nóra 2/4 (kiesett).

A legjobb 64 közé jutásért: Záhonyi-Criscio (olasz) 7:15.

Vasárnap a legjobb 64 között: Márton-Guo (kínai).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események