Szilágyi Áron viszi a magyar zászlót a riói megnyitón!

júl 7, 2016 | Archív

Letették az olimpiai esküt sportolóink csütörtök délután a Művészetek Palotájában. Az esemény előtti MOB-közgyűlésen elfogadták a riói küldöttség összetételét, melyben 160

Letették az olimpiai esküt sportolóink csütörtök délután a Művészetek Palotájában. Az esemény előtti MOB-közgyűlésen elfogadták a riói küldöttség összetételét, melyben 160 sportoló, közte tíz vívó kvalifikálta magát. Kiderült az is, hogy sportágunkat további nagy megtiszteltetés érte: a riói megnyitó ünnepségen olimpiai aranyérmes kardozónk, Szilágyi Áron viszi majd a magyar küldöttség zászlaját.

Mi, vívók is igencsak hozzájárultunk ahhoz, hogy a korábbi esélylatolgatásokkal szemben a magyar sportolói küldöttség létszáma végül meghaladja majd a legutóbbi londoniét. Sőt, hadd beszéljünk annyira haza, hogy kulcsszerepünk volt. Elvégre négy vívó helyett ezúttal tíz lehet ott az olimpiai pástokon, és mivel négy évvel ezelőtt 4 fővel volt alacsonyabb a sportolói létszám, így a hat plusszal mi billentettük át a mérleg nyelvét…

Ez, persze, csak játék a számokkal, és vicc a szavakkal. A lényeg, hogy végül népes és reméljük, eredményes csapat utazhat majd nem is olyan sokára Rio de Janeiróba! Az olimpiai eskütétel előtt Borkai Zsolt MOB-elnök, majd Áder János köztársasági elnök köszöntötte sportolóinkat. Köztük vívóinkat, elvégre a jelen pillanatban idehaza készülő párbajtőrözőink és mestereink – valamint Csampa Zsolt elnök – ugyancsak ott ültek a Művészetek Palotája széksoraiban. 

eskü1 Hunbelievable. Olimpikonjaink az eskütételen: Csampa Zsolt, Gárdos Gábor, Márton Anna, Somfai Péter, Rédli András, Dancsházy-Nagy Tamás, Imre Géza, Boczkó Gábor és Udvarhelyi Gábor.

A színvonalas, az olimpiával végig szorosan összefüggő műsorblokk után következett a sportolók ünnepélyes fogadalomtétele. Az olimpiai eskü szövegét 4-4 sportoló mondta el a színpadon (Janics Natasa, Földházi Zsófia, Kapás Boglárka, Keszthelyi Rita, illetve Cseh László, Varga Dániel, Marosi Ádám, Mike Róbert), és további több tucatnyian a nézők között. 

Időközben az is kiderült, hogy a XXI. Nyári Olimpiai Játékok augusztus ötödikei megnyitó ünnepségén küldöttségünk zászlaját Szilágyi Áron, olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívónk viheti majd. Hatalmas megtiszteltetés Áron, illetve sportágunk számára egyaránt! Áront ausztriai magaslati edzőtáborozása közben értük utol, és így kommentálta a délután kondiedzés előtt a történteket: „Egy héttel ezelőtt hívott fel Szabó Bence, a MOB főtitkára, olimpiai bajnok kardozó. Természetesen ekkora megtiszteltetésre nem mondhattam nemet, még akkor sem, ha nincs annyira messze a megnyitó a versenyemtől. Így viszont nem haboztam, és úgy állok hozzá, hogy ez csak további plusz energiákat ad számomra az olimpiához. Nagyon büszke és boldog vagyok, ugyanakkor értelemszerűen a mai napig nem híreszteltem a dolgot, elvégre a MOB délelőtti közgyűlésén fogadta el a testület a jelölésemet.”

Augusztus hatodikán pedig kezdődhet az olimpia, már a nyitónapon vívóversennyel, a női párbajtőr egyénivel, az indulók között Szász Emesével

Hajrá, magyarok!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események