Szilágyi Áronék újra a páston

nov 15, 2018 | Archív

Férfi kardban is megkezdődik ezen a hétvégén a 2018/19-es Világkupa-sorozat. Az Európa-bajnok magyar válogatott a legjobb összeállításban, Szilágyi Áron vezérletével indul az algériai Vk-rajton.

A múlt heti nyitány után péntektől vasárnapig a férfi kardozók kezdik meg Vk-szezonjukat, melyet természetesen számukra is majd a budapesti, olimpiai kvalifikációs világbajnokság zár majd. Az algíri nyitányon nagyon erős mezőny gyűlik össze, manapság már rég nem “visszatartó erő”, hogy az eseményt a sportágban kevésbé megszokott, afrikai helyszínen rendezik. Magyar részről nem lesz rangos hiányzó. A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron, és a világbajnok Szatmári András vezérletével, összesen hét magyar lép majd pástra. A világranglista első tizenhat helyezettje közül tizenöten ott lesznek a rajtnál, egyedül a korei Kim Junghvan hiányzik majd. Az egyéni verseny pénteken a selejtezőkkel kezdődik, Áron és Andris kiemeltként szombaton száll be a versenybe. 

A vasárnapi csapatverseny nyolcaddöntőjében Japán vagy Nagy-Britannia lehet az ellenfél, majd a reményeink szerint várható folytatásban, a negyeddöntőben Irán vagy Oroszország következhet. Reméljük, folytatják a mieink azt a nem mindennapi sorozatot, amely már közel másfél éve tart: legerősebb összeállításukban valamennyi világversenyen (vb, Eb, Vk) dobogóra állhattak! Hajrá, magyarok!

Schmitt Pál és Kulcsár Krisztián jelenlétében avatták fel tavasszal Algírban a Kárpáti Rudolf vívótermet.

Algírban egyébként tavasszal avatták fel az új központi vívótermet, melyet a hatszoros olimpiai és hétszeres világbajnok Kárpáti Rudolfról neveztek el. A két ország olimpiai bizottsága együttműködési megállapodást is kötött, a teremavatón ott volt Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, és Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, korábbi világ-, illetve olimpiai bajnok párbajtőrözők. Hogy ez az arab országban mekkora megtiszteletés, azt mi sem bizonyítja jobban, semmint hogy Algériában ez az egyetlen olyan sportlétesítmény, amely külföldi sportoló nevét kapta. Őszintén hisszük, hogy a kései utódok is a nagy előd nyomába érnek, és ezt ezen a hétvégén Algírban is bizonyítják. 

Az afrikai helyszín mellett ezen a hétvégén idehaza, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, férfi és női tőrben rendeznek válogató Magyar Kupa-fordulót, amely egyben része az U23-as európai körversenynek. A fiatalok programja közül az élre a junor férfi párbajtőrözők hétvégi, rigai egyéni és csapat Világkupa kívánkozik. Szófiában kadet férfi és női kardban rendeznek egyéni és csapat európai körversenyt, míg ugyancsak a budapesti sportcsanokban junior női párbajtőr Magyar Kupa-forduló lesz.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM