Szombathelyen is vívóterem épül

okt 17, 2018 | Archív

Újabb vidéki bázis, Szombathely is hamarosan vívótermet avathat. Az erről szóló terveket mutatták be a vasi székhelyen. A szövetséget Tamás Henriette főtitkár és Somlai Béla szakmai alelnök képviselte

Szombathelyen az elmúlt időszakban jelentős párbajtőrbázis alakult ki. Patócs Zsolt irányításával több vívó is bekerült a kadet és junior válogatott Európa-, illetve világbajnoki csapatába, mi több, Bende Bence egyéni kadet világbajnoki bronzérmet is nyert. A Vas megyei székhelyen hamarosan a körülmények is nagyot javulnak annak érdekében, hogy a szakmai munka még tovább fejlődhessen. 

Somlai Béla szakmai alelnök tartott beszámolót a vívás sportágfejlesztési elképzeléseiről. (Fotók: Cseh Gábor)

A Puskás Tivadar polgármester által irányított városi képviselő testület ugyanis úgy döntött, hogy a Szent László utcai félbehagyott iparterületet úgy fejleszti tovább, hogy ott üzletek mellett asztalitenisz- és vívócsarnokot is létrehoz. A Magyar Vívó Szövetség természetesen ugyancsak támogatja a kormány által kapott sportágfejlesztési alapból a projektet. Az erről szóló terveket mutatták be Szombathelyen, szövetségünket Tamás Henriette főtitkár, és Somlai Béla szakmai alelnök képviselte. Utóbbi számolt be a magyar vívás legutóbbi időszakának verseny-, illetve sportágfejlesztési eredményeiről. 

Ezen a félbehagyott iparterületen épül majd a vívócsarnok Szombathelyen.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események