Szombatra nyolcaddöntő jutott

ápr 7, 2018 | Archív

A veronai kadet és junior világbajnokság záró harmadának első napján a junior tőrversenyeket rendezték, a mieink közül a legjobban Kondricz Kata szerepelt, aki a tizedik helyen zárt.

Helyszíni tudósításunk a Volánbusz Zrt. támogatásával készült:

Túlzottan szerencsésnek nem mondható női tőrözőink junior szezonja, és ezen most már csak a világbajnoki csapatverseny változtathat. Kezdődött azzal, hogy Tóth Janka, a ranglista éléről sérült meg súlyosan, még valamikor az ősszel, és térdműtétje miatt el is úszott számára a szezon. Aztán folytatódott azzal, hogy legmagasabban rangsorolt versenyzőnket, a felnőtt ranglista harmadik helyén álló Pásztor Flórát vesztettük el, alig egy hete műtötték meg szintén a térdét. Két kulcsembert vesztettünk tehát el a tavalyi junior vb-bronzérmes csapatból, és már ez sem jelentett sok jót. 

Aztán a szombati egyéni verseny is alakulhatott volna kicsit szerencsésebben. A sikeres csoportkört követően előszőr Kókai Csilla búcsúzott – a legjobb 64 között. Előbb legyőzte a cseh Matraszeket (15:8), majd a későbbi érmes francia Lacheray-tól kapott ki 5:14-re. Aztán junior Eb-döntősünk, Hajas Nóri esett ki, és ez azért már kicsit fájt, elvégre az ír Magerastól szenvedett 12:11-es vereséget a hosszabbításban – túlzottan mázlistának nem érezhette magát tavalyi kadet vb-ezüstérmesünk… Aztán tovább sújtott a balsors, a Flóra helyére tartalékként beugró Pöltz Anna előbb a finn Hautalát (15:7), majd a szingapúri Wongot búcsúztatta (15:10). A 16 közé jutásért sem tűnt lehetetlen küldetésnek a venezuelai Acurero Gonzalez elleni meccs, ám elképesztő zsűritévedések sújtották a 18 éves magyart, és végül 6:11-ről hiába fordított 13:12-re, a befejezés nem sikerült (13:15). 

Marco Goncalves, Kondricz Kata mestere gratulál tanítványának a 16 közé jutást követően.

Legjobban a mieink közül Kondricz Kata szerepelt. Marco Gonvalves tanítványa veretlen csoportkörét követően nagyon nehéz ágra került. A 32-ért a román Gheorghe még nem jelentett akadályt (15:6), ám utána a nagyon erős japán Azuma következett, és Kata egy bravúros és izgalmas meccsen 15:13-ra győzött. Ám nem volt sokkal könnyebb dolga a folytatásban sem, a korosztály másik erőssége, az amerikai Binder várt rá. És az újabb győzelem már nem jött össze, a Honvéd versenyzője jól tartotta magát, de 15:12-es vereséget szenvedett, és ezzel a tizedik helyen végzett, ami véletlenül sem nevezhető gyenge teljesítménynek, ám kiemelkedőnek sem…

A nap másik versenyszáma a férfi tőr volt, ahol, sajnos, érvényesült a papírforma – azaz nem szerepeltünk kiemelkedően. Legelőkelőbben Kiss Dániel végzett, aki a 64 között éppen Bellovicz Gábort győzte le 15:10-re. Utána viszont a nagyon erős orosz Kiril Borodacsev következett, aki ellen nem volt sok esély (7:15). Frűhauf Benjámin a 64 között a dán Danckwardtól kapott ki (10:15), míg Mészáros Tamás még korábban, a 128-ban búcsúzott (Nagano, japán, 8:15). A probléma ezzel az egésszel talán csak az, hogy három évvel ezelőtt, amikor ugyanez a garnitúra kadet korú volt, akkor ezekben a fiatalokban láttuk a magyar férfi tőrvívás felvirágzásának lehetőségét. Ebből lett az, hogy az Angliából tavaly hazaköltező Kiss Dani érte el a legjobb helyezést a 25. pozícióval…

A vb hajrája következik, vasárnap a kadet tőrözők egyéni versenye következik, hajrá, magyarok!

Eredmények. Kadet és junior világbajnokság, Verona. 

Junior női tőr egyéni, 142 induló. A csoportmérkőzéseken: Kondricz Kata 6 győzelem/0 vereség, Hajas Nóra 5/0, Pöltz Anna 5/1, Kókai Csilla 4/2 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Kókai-Matraszek (cseh) 15:8, Pöltz-Hautala (finn) 15:7.

A legjobb 32 közé jutásért: Kondricz-Gheorghe (román) 15:6, Pöltz-Wong (szingapúri) 15:10, Kókai-Lacheray (francia) 5:14, Hajas-Mageras (ír) 11:12.

A legjobb 16 közé jutásért: Kondricz-Azuma (japán) 15:13, Pöltz-Acurero Gonzalez (venezuelai) 13:15.

Nyolcaddöntő: Kondricz-Binder (amerikai) 12:15.

Végeredmény: 1. Ueno (japán), 2. Favaretto (olasz), 3. Scruggs (amerikai) és Lacheray (francia), …10. Kondricz Kata, …24. Pöltz Anna, …35. Hajas Nóra, …49. Kókai Csilla.

Junior férfi tőr egyéni, 196 induló. A csoportmérkőzéseken: Kiss Dániel 5 győzelem/1 vereség, Frűhauf Benjámin 5/1, Bellovicz Gábor 5/1, Mészáros Tamás 3/2 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Bellovicz-Scaccabarrozzi (perui) 15:7, Kiss-Dallasen (ausztrál) 15:11, Frűhauf-Kunz Malagamba (mexikói) 15:4, Mészáros-Nagano (japán) 8:15. 

A legjobb 32 közé jutásért: Kiss-Bellovicz 15:10, Frűhauf-Danckwardt (dán) 10:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kiss-K. Borodacsev (orosz) 7:15.

Végeredmény: 1. Itkin (amerikai), 2. Marini (olasz), 3. Kumbla (amerikai) és Szemenyuk (orosz), …25. Kiss Dániel, …40. Frűhauf Benjámin és Bellovicz Gábor, …85. Mészáros Tamás. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.