Tallinni nyolcadik helyezés – Újabb somorjai arany

okt 23, 2016 | Archív

Nyolcadik helyen végzett női párbajtőrcsapatunk a szezonnyitó tallinni Világkupa-versenyen, míg férfi tőrözőink Kairó hasonló eseményén a 13. pozícióban zártak. Mindkét csapatunk

Nyolcadik helyen végzett női párbajtőrcsapatunk a szezonnyitó tallinni Világkupa-versenyen, míg férfi tőrözőink Kairó hasonló eseményén a 13. pozícióban zártak. Mindkét csapatunk fiatal felállásban helytállt, és mindkettő közel volt egy nagy sikerhez. Majd legközelebb! Ugyanakkor százszázalékosra sikerült kadet női tőrözőink somorjai hétvégéje, az egyéni után a csapatversenyen is magyar győzelem született, gratulálunk!

Női párbajtőrcsapatunk olyan összeállításban lépett pástra Észtországban, melyben korábban soha. Szász Emese, Révész Julianna és Antal Edina nélkül, fiatal, sikerre éhes versenyzőkkel. Név szerint a Bohus Réka, Budai Dorina, Mihály Kata, Várnai Vivien kvartettnek szavazott ezúttal bizalmat Kovács Iván vezetőedző. A Törökország elleni első meccs ebben a felállásban is rutinfeladatnak számított (45:25), utána viszont következtek az olimpiai induló, de ugyancsak fiatalító amerikaiak. Végig hatalmas csata dúlt a páston, és Várnai Vivi remeklésével, valamint Budai Dorina befejezésével sikerült az egytusos, sokat érő győzelem (40:39). És volt esély az abszolút favoritnak számító – későbbi győztes -, olimpiai ezüstérmes észtek elleni negyeddöntőben is! Hazai páston a “riói hősnőkkel” büszkélkedtek az észtek, azaz a legerősebb felállásban vívtak, ennek ellenére taktikai harc után szoros, kéttusos különbséggel kezdődött az utolsó asszó, melyben Dorina próbált meg fordítani – végül nem sikerült (18:21). Ezt követően megtört a lendület, az 5-8. helyért következő helyosztókon két simább vereség következett (Németország 39:45, Korea 30:45), ami végül a 8. helyet eredményezte, de összességében elmondható, hogy egyáltalán nem vallott szégyent fiatal csapatunk!

noi-pbt-csapat Hatosban nyolcadikok. Plásztán Attila válogatott edző, Budai Dorina, Mihály Kata, Várnai Vivien, Bohus Réka és Kovács Iván vezetőedző.

Kairóban a férfi tőrözők “csikócsapata” lépett pástra, elvégre 22 esztendős a Dósa Dániel, Mátyás Bálint, Mészáros Tamás, Németh András összeállítású csapat korelnöke… A sorsolás ezúttal esélyt adott nekünk egy bravúrra, elvégre a nyolcaddöntőben Egyiptomot kaptuk ellenfélül. Fordulatos meccs volt, a londoni olimpia ezüstérmesével, Abouelkassemmel senki sem bírt, a másik két afrikait viszont rendre legyőzték a mieink. Az utolsó asszóra Dósa Dani állt fel a hazaiak sztárjával, és minimális különbséggel vereséget szenvedtünk – 44:45. Kár érte, az alsóházi helyosztón sok esélyt már nem hagytak a sógorok, Ausztria 45:33-ra nyert, és mindez a 13. helyet jelentette a mieinknek. 

somorja-noi-torcsapat A somorjai győzők: Hanzl Lilla, Kalocsai Virág, Pöltz Anna, Hajas Nóra és Kiss Tibor válogatott edzők.

Kadet női tőrözőink Somorján folytatták sikeres hétvégéjüket. A szombati európai körverseny egyéni viadalán Pöltz Anna győzött, a vasárnapi csapatversenyen pedig a Hajas Nóra, Hanzl Lilla, Kalocsai Virág, Pöltz Anna összeállítású válogatott bizonyult a legjobbnak. Méghozzá úgy, hogy igazából szoros meccsük sem volt, minden riválisnál legalább hat tussal bizonyultak jobbnak. Csak így tovább, gratulálunk a versenyőknek és a mestereknek!

Eredmények. Férfi tőrcsapat Világkupa-verseny, Kairó, 13 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyiptom 44:45 (Németh +1, Dósa -1, Mátyás -1).

A 9-16. helyért: Magyarország-Ausztria 33:45 (Dósa 0, Mátyás -3, Németh -9).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Egyesült Államok, 3. Olaszország, …13. Magyarország (Dósa Dániel, Mátyás Bálint, Mészáros Tamás, Németh András)

Női párbajtőrcsapat Világkupaverseny, Tallinn 21 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Törökország 45:25 (Budai +10, Várnai +9, Mihály +6, Bohus -5).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 40:39 (Várnai +5, Budai 0, Mihály -2, Bohus -2).

Negyeddöntő: Magyarország-Észtország 18:21 (Várnai 0, Bohus -1, Budai -2).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Németország 39:45 (Mihály +2, Bohus 0, Várnai -4, Budai -4).

A 7. helyért: Magyarország-Korea 30:45 (Budai -1, Várnai -2, Mihály -5, Bohus -7).

Végeredmény: 1. Észtország, 2. Franciaország, 3. Ukrajna, …8. Magyarország (Bohus Réka, Budai Dorina, Mihály Kata, Várnai Vivien).

Kadet női tőrcsapat európai körverseny, Somorja, 27 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Románia 2. 44:20 (Hajas +11, Pöltz +8, Hanzl +3, Kalocsai +2).

Negyeddöntő: Magyarország-Németország 39:29 (Pöltz +9, Hajas +3, Hanzl -2).

Elődöntő: Magyarország-Románia 42:36 (Hajas +9, Kalocsai +6, Pöltz -2, Hanzl -7).

Döntő: Magyarország-Lengyelország 45:38 (Hajas +8, Pöltz +7, Hanzl -2, Kalocsai -6).

Végeredmény: 1. Magyarország (Hajas Nóra, Hanzl Lilla, Kalocsai Virág, Pöltz Anna, válogatott edző: Kiss Tibor), 2. Lengyelország, 3. Ukrajna.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM