Télből tavaszba

febr 28, 2018 | Archív

A magyar csapat első része szerda este megérkezett Szocsiba, a kadet és junior Európa-bajnokság színhelyére. Az egyébként problémamentes utazást egyedül egy sérülés híre árnyékolta be.

Munkatársunk helyszíni jelentése: 

Az elutazás egy világeseményre szinte mindig tartogat valami meglepetést, így történt ez a Szocsiban március 2-án kezdődő kadet és junior Európa-bajnokság előtt is. Sajnos, a “meglepi” ezúttal igencsak kellemetlen lett. Miközben ugyanis a magyarok első csoportja (kadet férfi kard és női párbajtőr) az indulásra várakozott, elterjedt a szomorú hír, hogy a kadet férfi párbajtőröző Osman-Touson Maruan előző este bokatörést szenvedett. A fiatal tehetség így természetesen nem utazhat, pótlását a Boczkó Gábor által irányított csapatvezetés már intézi. 

Nem könnyű erre mit mondani, elvégre, ha valaki karrierje első világversenye előtt ilyen helyzetbe kerül, akkor nehezen vigasztalható. Talán csak annyit a mihamarábbi gyógyulás kívánsága mellett, hogy a kadet és junior Európa-bajnokságot jövőre az olaszországi Foggiában rendezik. Ott a helyed, Maruan! 

A repülős "vidám fiúk":  Rabb Krisztián, Urbán Tamás, Baaken Mátyás és Kaiser Balázs, a kadet férfi kardcsapat.

A moszkvai átszállással tarkított utazás első szakasza aztán viszonylag nyugodtan telt. A fiatal kardozók bebizonyították, hogy a turbulancia mit sem zavarja őket, vidáman hahotáztak, miközben a repülő a leszállás előtt igencsak kilengett. Aztán a belföldi gépre történő átszálláskor saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy a seremetyevói repülőtér valóban hatalmas. A belföldi járat beszállásához történő költözés ugyanis négy különböző ellenőrzéssel, és – nem túlzás – huszonöt-harminc perces gyaloglással járt. A beszállást megelőző busztranszferre történő várakozáskor aztán azt is megérezhettük, hogy ha odahaza kutya hideg van, akkor Moszkvában farkasordító a fagy… Szerencsére, ezt nem sokáig “élvezhettük”, és a gép – miután bevártuk a Bujdosó Imre olimpiai bajnok kardozó, jelenleg “Bundestrener” által vezetett németeket – elindult újabb 2000 kilométerre délre, a Fekete-tenger keleti partján fekvő Szocsi irányába. 

A gépen aztán sokadszor derült ki, hogy nagyvilágunk néha kicsi. A fedélzeten ugyanis ott ült a korábbi kiváló orosz párbajtőrvívónő, Aznavurjan. Mellőle pedig magyarul szólt hozzánk a férje, aki, mint gyorsan kiderült, az a Luzsnyikov, aki hét évet kézilabdázott kőkemény hátvédként a Veszprém színeiben, és majdnem tökéletes magyarsággal idézte fel a régi, szép időket. Szocsiban ő majd a felesége tanítványainak fog szurkolni, Aznavurjan pedig szomorúan érdeklődött arról, hogy mi történt korábbi nagy riválisával, a drága, jó Szalay Gyöngyivel…

Becsekkolás előtt a szállóban kadet női párbajtőrözőink: Büki Lili, Partali Csaba válogatott edző, Kolczonay Borbála, Dékány Kinga és Muhari Eszter.

A kétórás időeltolódásnak is köszönhetően este nyolc után landolt a gép, és az említett kétezer kilométer déli irányba mintegy harminc fokkal melegebb időjárást jelentett – a zord télből kellemes kora tavaszba érkezett a magyar küldöttség. A szállás minden igényt kielégít – így legyünk majd az eredményekkel is…

Ennyit az utazásról és az érkezésről, csütörtökön az Eb nulladik napja következik az ezzel járó feladatatokkal (akkreditálás, hitelesítés, értekezletek, edzés, stb.). No meg a riválisok felmérésével, a mezőny megismerésével, de erről majd részletesebben holnap… Addig is, hajrá, magyarok!

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM