Teljes a junior párbajtőrözők érempalettája!

febr 4, 2018 | Archív

A szombati egyéni arany és bronz után, ezüstöt nyert az Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid összeállítású junior párbajtőrcsapat a szabácsi Vk-n. A női párbajtőrözők 7-dikek lettek.

Nem győzzük ismételni magunkat: megint nagyszerűen teljesítettek junior férfi párbajtőrözőink! A szerbiai Szabácson rendezett, nagyon erős csapat Világkupán a mieink Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid összeállításban vették fel a versenyt, de a jegyzőkönyvek alapján Andrásfi Tibi egyetlen asszót vívott – a döntőben cserélték be -, nem volt teljesen egészséges. 

Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Debnár Gergely – a szerbiai ezüstcsapat.

Ennek függvényében pláne szép teljesítmény a magabiztosan megszerzett ezüstérem! A nyolcaddöntőben, a negyeddöntőben, majd az elődöntőben szinte lekopírozta a teljesítményét a magyar válogatott – 45:36, 45:35, majd még egy 45:35. Holott az ellenfelek egyre erősebbek lettek, előbb Brazília, majd Oroszország, végül pedig Franciaország. Különösen a Vasas-duett jeleskedett, Nagy Dávid és Koch Máté remekelt. A döntőben a még nagyobb bravúr már nem sikerült az olaszok ellen (30:45), de a csapat, a mesterek és Eitner Kinga válogatott edző egyaránt rendkívül elégedett lehet a szerbiai kiruccanás után!

Junior női párbajtőrcsapatunk Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga, Petri Renáta összeállításban lépett pástra a pozsonyi Világkupán, és a nyolcaddöntőben értékes, 45:38-as győzelmet aratott a magasabban rangsorolt lengyelek ellen. Az ennél is nagyobb bravúr nem jött össze, a nyolcaddöntőben az oroszoktól 45:33-ra kikaptunk. Az 5-8. helyért egy vereség, majd egy győzelem zárta a hétvégét, mindez a hetedik helyet jelentette.

Eredmények. Junior férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Szabács, 23 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Brazília 45:36 (Koch +8, Nagy +5, Debnár -4).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 45:35 (Nagy +5, Koch +4, Debnár +1).

Elődöntő: Magyarország-Franciaország 45:35 (Nagy +10, Koch +2, Debnár -2).

Döntő: Magyarország-Olaszország 30:45 (Andrásfi -1, Koch -1, Debnár -2, Nagy -11).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Magyarország (Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid, válogatott edző: Eitner Kinga, edzők: Andrásfi Tibor, Dancsházy-Nagy Tamás, Halla Péter), 3. Lengyelország.

Junior női párbajtőrcsapat Világkupa, Pozsony, 17 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 45:38 (Petri +7, Nagy 0, Dékány 0).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 33:45 (Dékány -2, Borsody -3, Petri -7).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Izrael 34:45 (Nagy -1, Dékány -3, Borsody -7).

A 7. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 45:43 (Nagy +3, Borsody +1, Petri +1, Dékány -3).

Végeredmény: 1.Egyesült Államok, 2. Olaszország, 3. Oroszország, …7. Magyarország (Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga, Petri Renáta).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM