Thomas Bach és Alisher Uszmanov Budapesten

dec 18, 2015 | Archív

Budapesten járt a MOB meghívásából Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, és Alisher Uszmanov, a Nemzetközi Vívó Szövetség elnöke. Mindketten meglátogatták a Vasas

Budapesten járt a MOB meghívásából Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, és Alisher Uszmanov, a Nemzetközi Vívó Szövetség elnöke. Mindketten meglátogatták a Vasas vívótermét, majd Uszmanov úr bensőséges hangulatú vacsorán vett részt többek között Szabó Bencével, a MOB főtitkárával és Csampa Zsolttal, az MVSZ elnökével.

 

 Megalapulásának százhuszadik évfordulóját ünnepelte kedden a Magyar Olimpiai Bizotság. Ebből az alkalomból hétfő este az Operaházban ünnepli előadáson vettek részt a legjobb hazai sportolók, edzők és sportvezetők, kedden pedig ünnepi díszközgyűlést tartottak, melyen felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök, aki természetesen beszélt Budapest 2024-es, olimpiai házigazda szerepéről is.

 

Az eseményra elfogadta a meghívást Thomas Bach, a NOB elnöke, és váratlanul bejelentkezett Alisher Uszmanov, a Nemzetközi Vívó Szövetség elnöke is. Utóbbiról tudni kell, hogy nem csupán sportágunk első számú embere. Jelenleg a legvagyonosabb brit állampolgárnak számít, többek között az Arsenal futballcsapatának többségi tulajdonosa. Nem csak különleges, de ritka vendég is, a legutóbbi, novemberi FIE-kongresszuson például egyáltalán nem vett részt… Két éve, a budapesti vívó-világbajnokságra pedig egyetlen délutánra érkezett, még a nap végén vissza is repült. 

 
 Alisher Uszmanov és Thomas Bach a Vasas fiatal tehetségeivel beszélget Pasréten, a Kovács Pál vívóteremben.
 
Ezúttal is magángépével érkezett, a repülőtéren Csampa Zsolt MVSZ-elnök fogadta. Innen azonnal a Vasas Pasaréti úti vívótermébe hajtott, ahol már ott volt Thomas Bach NOB-elnök,  korábbi vívó olimpiai bajnok, Szabó Bence főtitkár, Markovits László, a Vasas elnöke, Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök és olimpiai bajnok, és természetesen az egyik legeredményesebb magyarországi egyesület valamennyi mestere és rengeteg fiatal vívópalánta. A két nagyhatalmú nemzetközi sportvezető nem csak egymással tárgyalt, arra is ügyelt, hogy a legkisebbekkel szóba elegyedjen. 
 
 Thomas Bach és a Vasas-vívófamília.
 
A küldöttség eztán az Operaházban megtekintette a MOB 120. évfordulója alkalmából tartott ünnepi előadást, majd a NOB elnöke a miniszterelnök meghívására ment vacsorázni, míg Alisher Uszmanov elfogadta sportágunk invitálását, és többek között Szabó Bence, Csampa Zsolt, Kulcsár Krisztián FIE-sportigazgató és Kamuti Jenő társaságában bensőséges hangulatú vacsorán vett részt. Ezen többek között ismét megköszönte az MVSZ-nek, hogy minden idők egyik legmagasabb színvonalú világbajnokságát rendezte két évvel ezelőtt Budapesten, de megemlékezett a szintén jól sikerült tavalyi, debreceni veterán világbajnokságról is. Személyesen kérte fel Csampa Zsoltot arra, hogy folytassa elnökként megkezdett munkáját, mint ahogyazt is jelezte, hogy örömmel fogadná, ha hazánk a közeljövőben újabb világversenyre adná be pályázatát. 
 
Csampa Zsolt és Alisher Uszmanov a közös vacsorán.

Alisher Uszmanov kedden meglátogatta a MOB díszközgyűlését, ahol találkozott és szót váltott Orbán Viktor miniszterelnökkel és Borkai Zsolt MOB-elnökkel is.  

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.