Tibor és Máté – ezüst és bronz Udinéban

febr 18, 2017 | Archív

Gnám Tami pénteki ezüstérme után junior férfi párbajtőrözőink is nagyszerűen szerepeltek az udinei Világkupa-versenyen. A 18 esztendős Andrásfi Tibor ezüst-, kortársa Koch Máté

Gnám Tami pénteki ezüstérme után junior férfi párbajtőrözőink is nagyszerűen szerepeltek az udinei Világkupa-versenyen. A 18 esztendős Andrásfi Tibor ezüst-, kortársa Koch Máté bronzémet nyert. Nagyszerű előjelek a közelgő korosztályos Európa-bajnokság előtt. Gratulálunk a versenyzőknek és a mestereknek egyaránt! 

Azért amikor a legjobbját, Siklósi Gergelyt nélkülöző junior férfi párbajtőr szakág egy nagyon erős korosztályos Világkupa-versenyen nyer egy ezüstöt és egy bronzot, akkor bátran kijelenthetjük: rendben van a fegyvernem utánpótlása… Igaz, ez a férfi párbajtőr elmúlt néhány esztendejét tekintve egyáltalán nem meglepő és váratlan. Viszont annál örömtelibb…

Kezdődött az udinei korosztályos világversenye azzal, hogy a csoportkörből mind a 12 magyar gond nélkül jutott tovább, és a legjobb 32 között is hatan (Andrásfi Tibor, Bakos Bálint, Esztergályos Patrik, Koch Máté, Nagy Dávid, Tóth Gergely) maradtak állva a mieink közül, ami nagyon masszív teljesítményt bizonyít. Aztán a következő körben megfeleződtek a mieink, de Patrik, Máté és Tibor versenyben maradt. Utóbbi kettő pedig tovább menetelt, nagyon erős ellenfeleket legyőzve jutott az elődöntőbe két, mindössze 18 esztendős tehetségünk. (Andrásfi Tibi például a negyeddöntőben 15:8-ra verte a tavalyi junior vb aranyérmesét, az orosz Brujevet.)

Az udinei győzők: Andrásfi Tibor és Andrásfi Tibor (döntse el az olvasó, melyikük a mester édesapa), Koch Máté és Eitner Kinga válogatott edző.

A négyes döntőben azonban a házigazdák ifjú reménysége, a tavalyi junior vb ezüstérmese, az olasz Cuomo kemény diónak bizonyult. Az elődöntőben Koch Mátét győzte le 15:10-re, majd a döntőben Andrásfi Tibit 15:12-re. A mieinknek így is hatalmas gratuláció jár. Andrásfi Tibi és Koch Máté egyaránt junior pályafutása első Világkupa-érmét nyerte meg – ráadásul az utolsó válogató versenyen. Apropó, válogatás… Az elismerés jár a mestereknek és a válogatott edzőnek, Eitner Kingának is. Aki egyébként kellemes gondokkal küzdhet, sok rendkívül tehetséges és eredményes junior férfi párbajtőröző közül kell kijelölje azt a négyet, aki képviseli a plovdivi Eb-n a magyar színeket…

Eredmények. Junior férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Udine, 154 induló. A csoportmérkőzéseken: Andrásfi Tibor 6 győzelem/0 vereség, Esztegályos Patrik 5/1, Tóth Gergely 5/1, Nagy Dávid 5/1, Cziráki Bálint 5/1, Bakos Bálint 4/2, Koch Máté 4/2, Bende Bence 4/2, Stubnya Márton 4/2, Debnár Gergely 4/2, Bányai Botond 3/3, Nagy Marcell 2/4 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Koch-Berkel (német) 15:10, Debnár-Csen (szingapúri) 15:4, Stubnya-Lapin (belga) 15:13, Cziráki-Verwaal (belga) 15:12, Bende-Toledo (spanyol) 15:7, Bakos-Diliberto (olasz) 15:13, Bányai-Knyis (orosz) 11:15, Nagy M.-Zancanella (olasz) 9:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Esztergályos-Garcia (perui) 15:6, Nagy D.-Cammarota (olasz) 15:6, Koch-D’Amico (cseh) 15:4, Andrásfi-Dorigo (francia) 15:12, Tóth-Kano (japán) 15:9, Bakos-Bende 13:11, Debnár-Preziosi (olasz) 14:15, Stubnya-Conrad (francia) 11:15, Cziráki-Dagani (svájci) 11:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Esztergályos-Komata (japán) 15:8, Koch-Metrailler (svájci) 15:10, Andrásfi-De Mola (olasz) 15:11, Nagy D.-Knyis (orosz) 11:13, Tóth-Cini (olasz) 12:15, Bakos-Brujev (orosz) 14:15.

Nyolcaddöntő: Esztergályos-Martini (olasz) 11:15, Koch-Limarjev (orosz) 13:12, Andrásfi-Cini (olasz) 15:12.

Negyeddöntő: Koch-Di Veroli (olasz) 15:11, Andrásfi-Brujev (orosz) 15:8.

Elődöntő: Andrásfi-Buzzacchino (olasz) 15:9, Koch-Cuomo (olasz) 10:15.

Döntő: Andrásfi-Cuomo 12:15.

Végeredmény: 1. Cuomo (olasz), 2. Andrásfi Tibor (edző: id. Andrásfi Tibor, válogatott edző: Eitner Kinga), 3. Koch Máté (edző: Halla Péter, válogatott edző: Eitner Kinga) és Buzzacchino (olasz), …11. Esztergályos Patrik, …18. Nagy Dávid, 19. Tóth Gergely, …25. Bakos Bálint, …38. Cziráki Bálint, …42. Debnár Gergely, …45. Bende Bence, …48. Stubnya Márton, …91. Bányai Botond, …104. Nagy Marcell.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események