Tizenegyes, aminek nem örülünk

máj 6, 2018 | Archív

Tizenegyedik helyen végzett a Kun Anna, Nagy Kinga, Szabó Réka, Szász-Kovács Emese összeállítású női párbajtőrcsapat a dubaji Világkupa-versenyen. A mieink Olaszországtól kaptak ki a nyolcaddöntőben.

Nincs könnyű helyzetben a magyar női párbajtőrcsapat, igaz, ezért csak magát okolhatja. A világranglistán ugyanis a 12. helyre csúsztak vissza a mieink, márpedig ez azt jelenti, hogy már a nyolcaddöntőben a rangsor élmezőnyébe tartozó válogatottal kerülnek össze a mieink. Így volt ez Dubajban is, ahol Tajpej kötelező legyőzése után (45:30), az olaszok következtek, a kétszeres világbajnok Fiamingóval az élén. A Kun Anna, Nagy Kinga, Szabó Réka, Szász-Kovács Emese (fiatalok+egy örök fiatal) összeállítású válogatottnak ezúttal nem volt sok esélye, az itáliaiak rögtön elhúztak, és végül 45:20-ra nyertek. 

Az alsőházi folytatásban először Spanyolország ellen jött egy újabb kötelezőnek mondható siker (42:30), ám utána a 9-12. helyért az egyébként erős ukránok ellen a végjátékban 38:37-es vereséget szenvedtünk. Az utolsó helyosztón a németekkel találkoztunk, akik ennek nyilván szintén nem örültek… Az alsóházi presztízscsatát sikerült 41:36-ra megnyerni, ami a 11. helyet jelentette.

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa, Dubaj, 24 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Tajpej 45:30 (Szász-Kovács +8, Kun +6, Szabó +1).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Olaszország 20:45 (Nagy -4, Szabó -5, Szász-Kovács -7, Kun -9).

A 9-16. helyért: Magyarország-Spanyolország 42:30 (Szász-Kovács +6, Kun +6, Szabó +1, Nagy -1).

A 9-12. helyért: Magyarország-Ukrajna 37:38 (Nagy +3, Kun -1, Szász-Kovács -3).

A 11. helyért: Magyarország-Németország 31:26 (Nagy +4, Szász-Kovács +2, Szabó +1, Kun -2).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Oroszország, 3. Olaszország, …11. Magyarország (Kun Anna, Nagy Kinga, Szabó Réka, Szász-Kovács Emese).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események