Tizenötödik a férfi tőrcsapat

nov 11, 2018 | Archív

A 15. helyen végzett a magyar férfi tőrcsapat (Dósa Dániel, Kiss Dániel, Mátyás Bálint, Mészáros Tamás) a bonni Vk-versenyen. A mieink a későbbi első Egyesült Államoktól kaptak ki a nyolcaddöntőben.

Csodák márpedig nincsenek. Vagy legalábbis vívásban nincsenek, illetve csak elvétve. A szezonnyitó bonni férfi tőrcsapat Világkupán a fiatal magyar válogatott (Dósa Dániel, Kiss Dániel, Mátyás Bálint, Mészáros Tamás) megtette, ami tőle tellett – mindez a 15. helyhez volt elég. Lassan, szerencsére, az már majdnem természetessé válik, hogy a 16 közé jutást eldöntő meccset hozzák a mieink, ezúttal Brazíliát győzték le 45:33-ra. 

Utána viszont a Világkupa-sorozat egyeduralkodói, az utóbbi öt – a mostanival együtt hat… – állomást egyaránt megnyerő amerikaiak következtek, akik ellen csak a tisztes helytállás lehetett a cél – ez megtörtént, 26:45. Az alsóházi folytatásban is erős riválisok jutottak, ám két vereség (Lengyelország 40:44, Nagy-Britannia 29:45) után a 15. helyért biztosan verték a mieink Kanadát, és ezzel a 15. helyen végeztek. 

Férfi tőrcsapatunk (Dósa Dániel, Kiss Dániel, Mészáros Tamás, Mátyás Bálint, középen Shöck Vilmos masszőr) a 15. helyen zárt.

Eredmények. Férfi tőrcsapat Világkupa, Bonn, 26 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Brazília 45:33 (Dósa +7, Mátyás +3, Mészáros +2).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 26:45 (Mészáros -4, Dósa -5, Mátyás -10).

A 9-16. helyért: Magyarország-Lengyelország 40:44 (Mátyás +6, Dósa +1, Mészáros -11).

A 13-16. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 29:45.

A 15. helyért: Magyarország-Kanada 45:27.

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Olaszország, 3. Japán, …15. Magyarország (Dósa Dániel, Kiss Dániel, Mátyás Bálint, Mészáros Tamás).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.