Tízes: hat magyar férfi és négy női kardozó a főtáblán

febr 19, 2016 | Archív

Hozták a “kötelezőt” a mieink. Valamennyi olimpiáért küzdő férfi kardozónk rendkívül magabiztosan jutott a legjobb 64 közé a varsói olimpiai kvalifikációs Világkupaversenyen. A

Hozták a “kötelezőt” a mieink. Valamennyi olimpiáért küzdő férfi kardozónk rendkívül magabiztosan jutott a legjobb 64 közé a varsói olimpiai kvalifikációs Világkupaversenyen. A kiemelt Szilágyi Áron mellé előbb a csoportmeccsek után Szatmári András és Iliász Nikolász, majd Decsi Tamás, Gémesi Csanád és Ravasz Etele is főtáblára került. A nők St. Niklaas-i hasonló versenyén Márton Anna mellett további három magyar, Garam Nóra, Várhelyi Kata és Záhonyi Petra került 64-be.

Eredményes napot zártak férfi kardozóink a varsói Világkupaversenyen. A riói kvalifikációs sorozat utolsó előtti állomásának selejtezőnapján olimpiai, világ- és Európa-bajnokunk, Szilágyi Áron természetesen kiemeltként nem lépett pástra. A csoportmeccseket két vasasos klubtársa elképesztő magabiztossággal zárta, Iliász Nikolász és Szatmári András tust is alig kapott csoportjában. De összességében sem panaszkodhattunk, mivel a 12 pástra lépő magyar közül valamennyien továbbjutottak! A folytatás már természetesen nem lehetett százszázalékos, az első direkt kieséses körben búcsúzott Noseda Norbert, Singer Martin és Kossuth Bálint. A 96 között pedig Gémesi Bence, Péch Miklós és Puy Kristóf maradt alul. Ugyanakkor Decsi Tamás, Gémesi Csanád és Ravasz Etele jó csoportkörét követően egy újabb gőzelemmel ugyancsak bejutott a főtáblára. Mindösszesen hat magyar folytathatja a szombati főtáblán – és ez férfi kardban a szezon eddigi legjobb részteljesítménye. 

A nők ugyanakkor St. Niklaasban léptek pástra Világkupaversenyen. Itt egész más cipőben járunk. Miközben a férfiak a második egyéni olimpiai helyért harcolnak, addig női kardban a csapatban nem kvalifikáló magyarok maximum egy riói kvótát szerezhetnek. Erre világbajnoki bronzérmesünk, Márton Anna igen jó eséllyel pályázik, reméljük szombaton meg is teszi az utolsó kicsi lépést, mivel kiemeltként pénteken nem vívott. Három magyar társa lesz a legjobb 64 között, miután Garam Nóra és Várhelyi Kata a csoportkörből közvetlenül a főtáblára jutott, és a férfiakhoz hasonlóan a hölgyek is százszázalékos mérleggel kerültek tovább a csoportmeccsek után. A folytatás a 18 éves Záhonyi Petrának sikerült, aki két szép győzelemmel főtáblára jutott! Négyen várhatják tehát a 64-es főtáblát, ami jó eredmények tekinthető. 

zahonyi petra belg Záhonyi Petra juniorként két egymást követő felnőtt Vk-n került a legjobb 64 közé.

Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupaverseny, Varsó, 186 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron kiemelt, Szatmári András 6 győzelem/0 vereség, Iliász Nikolász 6/0 (a legjobb 64 közé jutottak), Decsi Tamás 5/1, Gémesi Csanád 5/1, Ravasz Etele 5/1, Kossuth Bálint 3/3, Puy Kristóf 3/3, Gémesi Bence 3/3, Singer Martin 2/4, Péch Miklós 2/4, Noseda Norbert 2/4 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Gémesi B.-Mancheno (spanyol) 15:6, Puy-Zatko (francia) 15:13, Péch-Van Holsbeke (belga) 15:14, Noseda-Fang (kínai) 6:15, Kossuth-Yildirin (török) 11:15, Singer-Foschini (olasz) 9:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Decsi-Redwanz (német) 15:8, Gémesi Cs.-Mardelaishvili (grúz) 15:14, Ravasz-Puy 15:9, Péch-Posztojev (orosz) 11:15, Gémesi B.-Kindler (német) 11:15.

Szombaton a legjobb 64 között: Szilágyi-Casares (spanyol), Iliász-Sauders (amerikai), Szatmári-Kindler (német), Gémesi Cs.-S. Bazadze (grúz), Decsi-Kim Junho (koreai), Ravasz-Samele (olsz).

Eredmények. Női kard egyéni Világkupaverseny, St. Niklas, 166 induló. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna kiemelt, Garam Nóra 5 győzelem/1 vereség, Várhelyi Kata 5/1 (a legjobb 64 közé jutottak), László Luca 3/2, Kelecsényi Mirabella 3/2, Péntek Brigitta 3/3, Záhonyi Petra 2/3, Mikulik Júlia 2/4,  Katona Renáta 2/4 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Katona-Petraglia (olasz) 15:12, Záhonyi-Mikina (azeri) 15:14, László-Contrares (venezuelai) 15:11, Péntek-Toledo (mexikói) 15:9, Kelecsényi-Palmedo (amerikai) 9:15, Mikulik-Navarro (spanyol) 11:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Záhonyi-Emura (japán) 15:14, Péntek-Kikuchi (japán) 9:15, Katona-Galiakbarova (orosz) 14:15, László-Benitez (venezuelai) 13:15.

Szombaton a legjobb 64 között: Márton-Taillandier (francia), Záhonyi-Jegorjan (orosz), Garam-Kikuchi (japán), Várhelyi K.-Ciaraglia (olasz).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM