Tőrben nem volt majális

máj 3, 2015 | Archív

Nem sikerült tőrcsapatainknak a hétvégi csapat Világkupa-verseny. Női tőrözőink Tauberbischofsheimben a 13. helyen végeztek, míg a férfiak nem jutottak a legjobb 16 közéIgazából

Nem sikerült tőrcsapatainknak a hétvégi csapat Világkupa-verseny. Női tőrözőink Tauberbischofsheimben a 13. helyen végeztek, míg a férfiak nem jutottak a legjobb 16 közé

Igazából olimpiai kvalifikáció szempontjából tőrben számított talán legkevésbé a szentpétervári, hétvégi csapat Világkupa-forduló. Elvégre azzal teljesen tisztában voltunk, hogy férfi tőrözőinknek csapatban gyakorlatilag nincs esélyük a riói részvételre. Ezt sajnos nem cáfolták, az egyébként is tartalékos csapatunk Ukrajnától szenvedett 45:32-es vereséget. 

 

Női tőrben nem sikerült a nyolc közé jutás, pedig lett volna rá lehetőség. Németország ugyanis alaposan megfiatalított csapattal állt ki ellenünk, a mieink közül viszont egyedül Knapek Edina zárt pozitív mérleggel, így egyetlen tussal, de vereséget szenvedtünk 42:41-re. A folytatásban Ukrajnától egy sima vereség következett (27:45), majd ezt követően a 13. helyet szerezte meg Mexikó és Brazília legyőzésével a női tőrcsapat.
 
Eredmények. Férfi tőrcsapat Világkupa-verseny, Szentpétervár, 23 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Ukrajna 32:45.
Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Kína, 3. Olaszország, …21. Magyarország (Németh Gábor, Szabados Gábor, Szabados Kristóf). 
 
Női tőrcsapat Világkupa-verseny, 20 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 41:42 (Knapek +6, Varga G. -2, Jeszenszky -2, Mohamed -3).
A 9-16. helyért: Magyarország-Ukrajna 27:45 (Knapek -5, Mohamed -6, Varga G. -7).
A 13-16. helyért: Magyarország-Mexikó 45:26 (Varga +12, Knapek +8, Jeszenszky -1). 
A 13. helyért: Magyarország-Brazília 45:26 (Mohamed +8, Jeszenszky +6, Varga G. +5).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Korea, …13. Magyarország (Jeszenszky Szilvia, Knapek Edina, Mohamed Aida, Varga Gabriella). 

2015. május 03.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események