Törekvés II. – újabb vívóteremavató

okt 6, 2016 | Archív

A tavaly felújított nagyterem után a kistermet is felavatták csütörtök délután a Törekvés Kőbányai úti sporttelepén. Az eseményen beszédet mondott Kovács Róbert, a X. kerület

A tavaly felújított nagyterem után a kistermet is felavatták csütörtök délután a Törekvés Kőbányai úti sporttelepén. Az eseményen beszédet mondott Kovács Róbert, a X. kerület polgármestere, valamint Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke. A beruházást a szövetség és az önkormányzat támogatta.

csampa-torekves

Az ország egyik legeredményesebb tőr és kerekesszékes szakosztálya nagyjából egy év leforgása alatt második teremavatóját tartotta. Hogy ez miként lehetséges? Nagyon egyszerű. Két, szomszédos épületben rendezkedett be az egyre eredményesebb szakosztály, és a nagyobbik után most a kisterem is teljesen új “belsőt” kapott. 

kovacs-torekves

A Magyar Vívó Szövetség a sportágfejlesztési alapból tízmillió, a kőbányai önkormányzat hárommillió forinttal támogatta a beruházást, melynek következtében a kisteremben ideális körülmények között vívhatnak majd a kezdő és egyetemi csoportok, emellett az ülőröplabdások is itt kapnak majd helyet. 

gyerekek-torekves

A csütörtöki teremavatón Kovács Róbert (a második képen), a kerület polgármesete és Csampa Zsolt (felső képen), szövetségünk elnöke mondott beszédet, és kívánt sok sikert a Beliczay Sándor (alsó képen) vezette szakosztálynak, amely felnőtt és korosztályos válogatottakkal, paralimpiai érmes kerekesszékesekkel, valamint számos utánpótlás bajnokcsapattal – no meg kimagasló utánpótlással rendelkezik.

beliczay-torekves

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM