Továbbra is Csampa Zsolt a szövetség elnöke

jún 11, 2016 | Archív

Rendkívüli közgyűlést tartott szombat délelőtt a Magyar Vívó Szövetség. A közgyűlésnek egyetlen napirendi pontja az elnök és az elnökség megválasztása volt. Egyedüli

Rendkívüli közgyűlést tartott szombat délelőtt a Magyar Vívó Szövetség. A közgyűlésnek egyetlen napirendi pontja az elnök és az elnökség megválasztása volt. Egyedüli elnökjelölt a korábbi első ember, Csampa Zsolt volt, akit a testület egyhangúlag választott meg újabb négy esztendőre elnöknek. 

A Magyar Sportok Házában tartotta tisztújító rendkívüli közgyűlését a Magyar Vívó Szövetség. Az esemény a vártnál is több résztvevő okán némi késéssel kezdődött. A szavazásra jogosult 115 fő közül 94-en voltak jelen, ezzel a közgyűlés elsőre határozatképesnek bizonyult. Csampa Zsolt elnök a jelenlévők köszöntése után megemlékezett a nemrégiben elhunyt nagyszerű vívómesterről, Szőcs Bertalanról

zsolt beszéd Csampa Zsolt beszédében értékelte az elmúlt négy éves időszakot.

Ezt követően Máttyus Ádám levezető elnök bejelentette, hogy az elnöki és az alelnöki posztokra egyaránt egy-egy jelölés érkezett. Elnöknek kizárólag Csampa Zsolt jelentkezett. Az általános alelnöki pozícióra Kamuti Jenő, a szakmai alelnökire Somlai Béla, a társadalmi kapcsolatokért felelős alelnökire Nagy Tímea, a gazdasági alelnökire Tuschák Katalin adta be pályázatát. Ezt követően Csampa Zsolt kapott szót, aki először is mindenkinek megköszönte az elmúlt négy éves munkáját. Beszédében kitért arra, hogy négy esztendővel ezelőtt jelentős mínusszal rendelkező büdzsét vett át, jelen pillanatban – az állami támogatások, illetve a szponzori bevételnek köszönhetően – pozitív a szövetség mérlege. Ezt követően részletezte az elmúlt időszak irányvonalát, eredményeit, pozitívumait. Ezt követően a mandátumát megújítani nem kívánó eddigi szakmai alelnök, Szlovenszky Lajos fogalmazta meg búcsúzó gondolatait, melyet hosszú vastaps követett. 

titi tusi többiek Elnök, alelnök, olimpiai bajnok, világbajnok… Képünkön az olimpiai és világbajnok, társadalmi kapcsolatokért felelős alelnök, Nagy Tímea, a világbajnok, újdonsült gazdasági alelnök Tuschák Katalin, a négyszeres világbajnok, elnökségi tag Imre Géza, az újraválasztott elnök, Csampa Zsolt és Török Ottó elnökségi tag.

Jöhetett a szavazás, melyen 94 érvényes, igen voksot kapott Csampa Zsolt, aki ezzel régi-új elnökké avanzsált. Eztán megválasztotta a testület az alelnökeit – ugyancsak egyhangúlag. 

csampa kamuti Egymásnak gratulál elnök és általános alelnök: Csampa Zsolt és Kamuti Jenő kézfogása.

Következett az elnökségi tagok megválasztása titkos szavazással, az utolsó pozícióért három körben. Végül kialakult az MVSZ új elnökségének személyi összetétele, amely így fest: Csampa Zsolt (elnök), Kamuti Jenő (általános alelnök), Somlai Béla (szakmai alelnök), Nagy Tímea (társadalmi kapcsolatokért felelős alelnök), Tuschák Katalin (gazdasági alelnök), Varga Zsolt (budapesti székhelyű sportszervezetek képviseletét ellátó elnökségi tag), Galli Zsolt (vidéki székhelyű sportszervezetek képviseletét ellátó elnökségi tag), László Dezső, Imre Géza, Solti Antal, Gémesi Csaba, Nagyházi Zoltán, Dani Gyöngyi, Grósz Andor, Serra György és Török Ottó.

(Újraválasztott elnökünkkel hamarosan hosszabb lélegzetű interjút közlünk.)

géza szavaz A világbajnok Imre Géza veszi fel a szavazólapját.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események