Új vívócsarnokot kap a Honvéd

szept 20, 2017 | Archív

Letették az alapkövét a Budapesti Honvéd új, Dózsa György úti vívótermének. Az eseményen többek között beszédet mondott Simicskó István honvédelmi miniszter, és Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke.

Forrás: kormany.hu

A vívás a legeredményesebb olimpiai sportág Magyarországon: eddig 37 aranyérmet szereztek a vívók az újkori olimpiák története alatt – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter szeptember 19-én, kedden a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) új vívócsarnokának alapkőletételén.

A miniszter, aki egyben a sportegyesület társadalmi elnöke is, elmondta: a kormány már korábban döntött a hat nagy fővárosi sportklub támogatásáról, hiszen ezen szervezetek hozzák az olimpiai, Európa- és világbajnoksági érmek nagy részét. „A kormány a sportot stratégiai ágazatnak tekinti, ezt az elmúlt 7-8 évben láthattuk is, számtalan döntést hoztunk annak érdekében, hogy gyermekeink, fiataljaink és az élsportolóink is méltó körülmények között sportolhassanak” – hangsúlyozta a miniszter.

A Honvéd vívótermének alapkőletétele. (Fotók: Dévényi Veronika)

Dr. Simicskó István elmondta azt is, hogy a vívás a legeredményesebb olimpiai sportág Magyarországon, és eddig 37 érmet szereztek vívóink. A BHSE tagjai a klub fennállása óta 1377 érmet nyertek el összesen. A vívók ezen az éremtáblán a második helyen állnak a maguk 275 érmével – tette hozzá.

„Tehát a vívás megérdemli, hogy ilyen körülmények között fejlődhessen, ahogy a vívóink és az edzőink is” – mondta, hozzátéve, hogy nemcsak a klub, de az egész magyar sport gazdagodik egy új létesítménnyel.

Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára, a Magyar Vívó Szövetség elnöke beszédében kiemelte, hogy a kormány lépésének köszönhetően mindenhol fejlődnek a sportszervezetek, ami fontos, hiszen támogatás nélkül eredményeket sem lehet várni. A Honvéd vívói a magyar vívás „derékhadát” adják, így ezért is megérdemlik, hogy modern körülmények között edzhessenek. Az államtitkár elmondta, hogy az új csarnokban nemcsak a vívók, hanem az öttusázók is gyakorolhatnak majd. „Én abban bízom, hogy ez a vívóterem nemcsak a vívást, de a magyar egyetemes sportot is támogatni fogja” – mondta Csampa Zsolt, azzal együtt, hogy bízik abban, hogy hamarosan elkezdődhet a mostani edzőterem felújítása is.

Simicskó István honvédelmi miniszter és Gergely István, a klub elnöke.

Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke a honvedelem.hu kérdésére elmondta: a csarnokot összesen 240 millió forintból építik fel a klub Dózsa György úti telephelyén. Ebben az összegben már a szükséges technikai eszközök is benne vannak. A könnyűszerkezetes épület kialakítása már megkezdődött, és várhatóan jövő tavaszig tart majd.

Az új vívócsarnok alapkövét dr. Simicskó István honvédelmi miniszter; Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke; Csampa Zsolt helyettes államtitkár; Kunszt Gábor, a BHSE örökös elnöke; és Kállai Ákos, az egyesület világbajnok öttusázója, a női válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya tette le Martinek János kétszeres olimpiai bajnok öttusázó, Imre Géza olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőröző és Knapek Edina Európa-bajnok tőröző társaságában. A rendezvényen részt vett Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára is.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM