Újabb arany, újabb bronz Egerben!

febr 17, 2018 | Archív

Krajnyák Zsuzsa nyerte az egri kerekesszékes Vk-verseny női tőr számát! Világbajnokunk sikere mellett nagyon szép eredmény Tarjányi István bronzérme, és további helyezések is jutottak! Gratulálunk!

A második nap is remekül sikerült a mieinknek az egri kerekesszékes Világkupa-versenyen! Az előző nap párbajtőrben bronzot nyerő Krajnyák Zsuzsi kedvenc fegyvernemében, a tőrben nem talált legyőzőre, valamennyi ellenfelét magabiztosan verte, és ezzel újabb szép győzelmet szerzett. Ugyanebben a fegyvernemben két ötödik helyet is begyűjtöttünk, az A kategóriában Hajmási Éva, a B kategóriában Dani Gyöngyi révén. 

Nagyon szép és értékes érmet szereztünk egy olyan versenyszámban is, amely eddig nem feltétlenül a mieinkről szólt. A férfi párbajtőr B kategóriában Tarjányi István lett harmadik, gratulálunk neki és valamennyi magyar versenyzőnek! 

Az egri Világkupa-viadal vasárnap zárul a kard egyéni és a csapatversenyekkel. 

Eredmények. Kerekesszékes Világkupa, Eger. 

Férfi párbajtőr egyéni, A kategória, 45 induló. Végeredmény: 1. Saburov (orosz), 2. Juszupov (orosz), 3. Gilliver (brit) és Lambertini (olasz), …28. Horváth Gábor, …41. Göttlinger Dániel, 42. Szatmári Róbert, …44. Sáfrán Sándor, 45. Somogyvári Imre.

Tarjányi István (jobbra) értékes bronzérmet nyert.

Férfi párbajtőr egyéni, B kategória, 31 induló. Végeredmény: 1. Coutya (brit), 2. Sarri (olasz), 3. Tarjányi István (edző: Pákey Béla) és Guissone (brazil), …22. Gergely István, …30. Szarvas Zsolt. 

Női tőr egyéni, A kategória, 19 induló. Végeredmény: 1. Krajnyák Zsuzsanna (edző: Feczer Viktor), 2. Mogos (olasz), 3. Morkvics (ukrán) és Jevdokimova (orosz), 5. Hajmási Éva (edző: Beliczay Sándor, Szirmai Benedek), …19. Fóris Erika. Döntő: Krajnyák-Mogos 15:7

Női tőr egyéni, B kategória, 11 induló. Végeredmény: 1. Vio (olasz), 2. Kecsuriani (grúz), 3. Makrickaja (fehérorosz) és Misurova (orosz), 5. Dani Gyöngyi (edző: Feczer Viktor).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.