Újabb magyar veterán bronzérem

okt 25, 2014 | Archív

Végéhez közeledik Debrecenben a veterán világbajnokság. A magyar küldöttség szombaton sem maradt érem nélkül, férfi párbajtőr A kategóriában végzett a harmadik helyen Thuránszky

Végéhez közeledik Debrecenben a veterán világbajnokság. A magyar küldöttség szombaton sem maradt érem nélkül, férfi párbajtőr A kategóriában végzett a harmadik helyen Thuránszky István. Küldöttségünk ezzel egy ezüst- és négy bronzéremmel várja a zárónapot.

A veterán világbajnokság legnépesebb, illetve legkevésbé népes versenyét rendezték meg szombaton a debreceni Főnix Csarnokban. Az ötven év feletti férfi párbajtőrözők mezőnyében 83-an álltak rajthoz, ami igencsak tekintélyes létszám. Ugyanakkor a hölgy kardozók C kategóriájában mindössze 11-en léptek pástra.

 

Persze, ha jobban belegondolunk, akkor ez teljesen érthető… Egyrészt magyarázható azzal, hogy ötven felett azért egyszerűbb a vívás, mint hetven fölött. Másrészt pedig a hölgyek, akik most kardot ragadtak, azok számára az “ideális versenyéletkorban” a női kardvívás egy álom volt csupán, sejteni sem lehetett valamikor a hatvanas-hetvenes években, hogy teljes jogú fegyvernemmé növi ki magát a szakág!
 
Thuránszky István a dobogó harmadik fokán. Nagyszerűen szerepelt!
 
Ezen a napon sem maradt érem nélkül a magyar küldöttség, a férfi párbajtőrözők A kategóriájában ugyanis Thuránszky István remekelt, egymás után aratta szoros győzelmeit a 64-es táblán, és bronzérmet nyert! Remek eredmény, és ezzel már öt éremnél tart a zárónap előtt a magyar delegáció, az egy ezüst mellett négy bronzot szereztek. A további javítás lehetősége a férfi párbajtőrcsapat kezében van: a zárónapon ők ragadnak fegyvert a mieink közül!
 
Eredmények. Veterán világbajnokság, Debrecen. Férfi párbajtőr A kategória, 83 induló: 1. Szokolov (ukrán), 2. Cartillier (ausztrál), 3. Thuránszky István és Burkardt (német), …37. Halmos András, …71. Szórády István, 72. Münnich Dénes.
 
Női kard A kategória, 29 induló: 1. Bandieri (olasz), 2. Mazorol (amerikai), 3. Hutchinson (brit) és Jahnsen (német).
 
Női kard B kategória, 23 induló: 1. Eyre (amerikai), 2. Starks-Faulkner (amerikai), 3. Dunn (amerikai) és Frith (brit), …12. Hoffmann Ibolya.
 
Női kard C kategória, 11 induló: 1. O’Leary (amerikai), 2. Demaille (francia), 3. Kitami (japán) és Greunke (német).
 

Női tőrcsapat, 5 induló: 1. Németország, 2. Finnország, 3. Nagy-Britannia. 

2014. október 25.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM