Újabb vívótermet avattunk – ezúttal Esztergomban

nov 23, 2016 | Archív

A magyar kormány és a vívósport sportágfejlesztési programjának keretében újabb vívótermet avattunk fel - ezúttal Esztergomban, az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és

A magyar kormány és a vívósport sportágfejlesztési programjának keretében újabb vívótermet avattunk fel – ezúttal Esztergomban, az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskolában. Az eseményen jelen volt Romanek Etelka, a város polgármetere, szövetségünket Somlai Béla alelnök, Polgár Pál főtitkár és Imre Géza elnökségi tag képviselte.

Csampa Zsolt újabb járást pipálhat ki. A Magyar Vívó Szövetség elnöke többször hangsúlyozta, hogy egyik fontos feladatának tartja, hogy az ország valamennyi járásában bevezetésre kerüljön az iskolai vívás. Most Esztergom is “beállt a sorba”, mivel kedden ünnepélyesen felavatták az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola vívótermét. Csampa Zsolt elmondta, hogy a létesítményfejlesztési alapból 15 millió forinttal segítette az MVSZ a beruházást, és így a Sulivívó program újabb helyszínnel gazdagodott. 

esztergom-1

Az avató ünnepségen megjelent és beszédet mondott Romanek Etelka, Esztergom város polgármestere, Valkó Miklós, az intézmény igazgatója, a vívótermet dr. Frankó Tamás főtisztelendő áldotta meg. A Magyar Vívó Szövetséget a helyszínen Somlai Béla szakmai alelnök, Polgár Pál főtitkár és Imre Géza riói olimpiai ezüst- és bronzérmes elnökségi tag képviselte. Somlai Béla beszédében elmondta, hogy a több mint ezer éves múltra visszatekintő, történelmi magyar városban most méltó otthont kapott az egyik legtradícionálisabb magyar sportág, a vívás. A katolikus iskola új vívótermében hét villanypáston lehet majd megtanulni a sportág alapjait – délelőtt iskolai órák keretében, délután pedig külön foglalkozásokban. A szakmai hátteret az Esztergomban székelő és működő Szent László vívóegyesület adja, a munka összehangolását Mészáros János végzi, aki egyben az iskola igazgatóhelyettese. 

esztergom-2 Fotók: infoesztergom.hu

Az avató eseménnyel párhuzamosan Imre Géza, az elmúlt négy évtized legeredményesebb magyar párbajtőrvívója tartott több osztálynak élménybeszámolót. Mesélt legújabb, riói élményeiről, újabb olimpiai érmeinek történetéről, és arról is, hogy ő miként kezdte vívópályafutását. A beszámoló végén természetesen garantált volt a vastaps a gyerekek részéről…

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események