Ünnepi magyar ezüstérem Debrecenben

okt 23, 2014 | Archív

Nemzeti ünnepünkön nagyszerű magyar sikereknek örülhettünk a debreceni veterán vívó-világbajnokságon. Az addigi három bronzérmet sikerült tovább fényesíteni: Gasztonyi Károly

Nemzeti ünnepünkön nagyszerű magyar sikereknek örülhettünk a debreceni veterán vívó-világbajnokságon. Az addigi három bronzérmet sikerült tovább fényesíteni: Gasztonyi Károly férfi kard A kategóriában ezüstérmet nyert, míg a férfi tőrcsapat a negyedik helyen végzett.

Miközben Debrecenben szerdán hatalmas dugók kíséretében araszolhattak az utakon az autók, csütörtökön, nemzeti ünnepünkön a Főnix Csarnokban volt csúcsforgalom. Ezen a napon ugyanis öt számban, három egyéniben és két csapatban osztottak érmeket a veterán világbajnokságon. 

 

Mielőtt azonban a nap eseményeit taglalnánk, néhány szót áldozzunk a verseny egyik főtámogatójára, a Pbt.-re. Mert megérdemli. A Kovács-család vállalkozása rég túlnőtt egy egyszerű családi vállalkozáson… Mára vívó világcég vált belőle, amely a legnagyobb márkákkal is felveszi a versenyt. Emellett pedig arról sem feledkezik meg, hogy magyar, és mindig, mindenben támogatja sportágunkat – jelen esetben a veterán világbajnokságot is. Szóval ennél rövidebben: köszönjük!
 
 A Pbt, a vívó világversenyek állandó szereplője és a magyar vívás támogatója.
 
Miként azt is, hogy ünnepre való tekintettel a magyar vívók lyukas nemzeti színű karszalaggal léptek pástra. És a kardozók legfiatalabb korosztályában (itt az ötven feletti annak számít…) sikerült elérni a vb addigi legnagyobb magyar sikerét. A soproni Gasztonyi Károly ugyanis remek vívással bejutott az esti döntőbe. Érdekesség: az addigi hét aranyérem hét nemzethez került, így megvolt az esély arra, hogy a nyolcadik Magyarország legyen, már csak azért is, mert az esti első döntőt éppen Gasztonyi vívta – méghozzá olyan nagyszerű szurkolótábor előtt, melynek tagja volt két ötven évvel ezelőtti olimpiai bajnoknőnk, Rejtő Ildikó és Dömölky Lídia.
 
Csakhogy addig még akadt az ittenieknek izgulnivaló, a címvédő férfi tőrcsapat ugyanis esélyesként lépett pástra. Ijesztésképpen egy vereséggel kezdtek a mieink a csoportmeccseken, aztán viszont rendkívül magabiztosan jutottak az elődöntőbe. A folytatás azonban nem jözz össze, a négy között, majd a bronzmeccsen alulmaradtak a magyarok, amiben közrejátszhatott az is, hogy az egyéni bronzérmes Csák Attila megsérült.
 
 Gasztonyi Károly nagyszerű ezüstérmet szerzett.
 
Este hatkor kezdődtek a már említett finálék, melyben Gasztonyi Károlynak nem sikerült folytatnia menetelését, az olasz Carlucci jobbnak bizonyult nála. Ugyanakkor Gasztonyi Károly így is minden dicséretet megérdemel, ezüstérmével a saját és a magyar küldöttség eddigi legjobb eredményét érte el. 
 
Úgyhogy emeljük előtte ünnepi kalapunkat!
 
Eredmények. Veterán világbajnokság, Debrecen, férfi kard A kategória, 43 induló: 1. Carlucci (olasz), 2. Gasztonyi Károly, 3. Pimenau (holland) és Volkov (orosz), …12. Takácsy László, …29. Nagy András, …38. Árpási Tibor.
 
Férfi kard B kategória, 35 induló: 1. Parisi (olasz), 2. Yung (amerikai), 3. Seuss (amerikai) és Pele (francia), …22. Környei Tamás, …24. Nagy Zsolt, …34. Illés Attila.
 
Női tőr A kategória, 35 induló: 1. Csernova (orosz), 2. Bonney-Millett (ausztrál), 3. Reese (német) és Shand (kanadai), …26. Nagyné Mercs Angéla.
 
 Férfi tőrcsapatunk ezúttal a negyedik helyen végzett. 
 
Férfi tőrcsapat, 9 induló: 1. Olaszország, 2. Németország, 3. Oroszország, 4. Magyarország (Csák Attila, Péntek Tamás, Imreh László, Pap Jenő, Boros Péter, Szentkirályi István).
 

Női párbajtőrcsapat, 6 induló: 1. Németország, 2. Franciaország, 3. Finnország. 

2014. október 23.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM