Utánpótlás évzáró, korosztályos legjobbjainkkal

dec 13, 2016 | Archív

Megtartotta utánpótlás évzáró gáláját a Magyar Vívó Szövetség a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Köszöntöttük a 2015/16-os szezon kadet és junior világversenyein öt

Megtartotta utánpótlás évzáró gáláját a Magyar Vívó Szövetség a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Köszöntöttük a 2015/16-os szezon kadet és junior világversenyein öt arany-, két ezüst- és hat bronzérmet nyerő vívókat és mestereiket, valamint a serdülő és újonc korosztály legjobbjait. 

Tizenhárom érem, közte öt arany volt a termése korosztályos vívóinknak a 2016-os esztendő kadet és junior világversenyein – azaz ebben az évben is volt mire büszkének lenni utánpótlásunk legjobbjainak. Őket, no meg mestereiket köszöntöttük kedden délután a Nemzeti Sportcsarnokban. Az utánpótlás évzáró gáláján a díjazottak mellett ott volt Csampa Zsolt, a szövetség elnöke, Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány, Polgár Pál főtitkár, Boczkó Gábor marketing és PR-igazgató, Riba Ferenc, a Sport XXI program felelőse, valamint Imre Géza négyszeres olimpiai érmes, egyéni és csapat világbajnok párbajtőröző. 

Csampa Zsolt elnöki köszöntője az utánpótlás gálán.

Csampa Zsolt elnöki köszöntője után először az előző szezon legjobb újonc és serdülő vívói vehették át a 3,3 millió forint összértékű felszerelés utalványukat. Majd következtek az előző évad legjobb kadet és junior sportolói, akik mesterükkel közösen vehették át tárgyjutalmukat a Tissot Magyarország Kft. jóvoltából. Lássuk a “büszkeséglistát”!

A jövő nagycsapata, a jelen utánpótlás büszkeségei.

Kadet Európa-bajnoki bronzérmes: Koós Gréta (Kárpáti, edző: Szepesi László).

Kadet Európa-bajnoki ezüstérmes: Bérczy Dorottya (BVSC, edző: Fehér Gábor).

Kadet egyéni világbajnoki bronzérmes: Petri Renáta (AVA, edző: Galli Zsolt).

Kadet csapat Európa-bajnoki aranyérmes: férfi párbajtőrcsapat. Andrásfi Tibor (BVSC, edző és válogatott edző: id. Andrásfi Tibor), Bende Bence (Szombathely, edző: Patócs Zsolt), Koch Máté (Vasas, edző: Halla Péter), Nagy Dávid (Vasas, edző: Halla Péter). 

Két arany, egy ezüst, egy bronz. A maximumot hozták kadet női kardozóink az újvidéki Eb-n.

Kadet csapat Európa-bajnoki aranyérmes: női kardcsapat (válogatott edző: Gulácsi Ferenc). Bérczy Dorottya, Kern Bianka (KVSE, edző: Decsi István, Kocsis Zsolt), Koós Gréta, Pusztai Liza.

Kadet egyéni Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes: Pusztai Liza (BVSC, edző: Bódy István, Bódy Benjámin).

Junior Európa-bajnoki bronzérmes: Péch Miklós (MTK, edző: Gárdos Gábor).

Junior világbajnoki bronzérmes: Bányai Zsombor (Vasas, edző: Halla Péter). 

Férfi párbajtőr: aranyak, ezüst, bronzok Bravó! (Bányai Zsombi két helyen is feltűnik…!)

Junior Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes: férfi párbajtőrcsapat (válogatott edző: Borosné Eitner Kinga). Bakos Bálint (Szombathely, edző: Patócs Zsolt), Bányai Zsombor, Esztergályos Patrik (edző: Partali Csaba), Siklósi Gergely.

Legeredményesebb juniorunk, Siklósi Geri a médiaérdeklődés centrumában. (Zsombi ide is befigyel…!)

Junior Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes: Siklósi Gergely (Balaton, edző: Szalay Gyöngyi). 

A versenyzőknek és a mestereknek egyaránt gratulálunk, és hasonlóan sikeres folytatást kívánunk erre a szezonra is! 

 

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM