Vancouver: száz százalékon!

márc 23, 2014 | Archív

Valamennyi, szám szerint öt magyar induló jutott be a vancouveri férfi párbajtőr Grand Prix-verseny 64-es főtáblájára. Folytatás magyar idő szerint este hattól.A világ túlsó felén, a

Valamennyi, szám szerint öt magyar induló jutott be a vancouveri férfi párbajtőr Grand Prix-verseny 64-es főtáblájára. Folytatás magyar idő szerint este hattól.

A világ túlsó felén, a vívóink által csodálatosnak mondott kanadai Vancouverben rendezik a férfi párbajtőrözők Grand Prix-versenyét. A nagy távolság, és a GP-szabályok okán a fegyvernemben megszokott hatalmas létszám ezúttal jelentősen csökkent, de így is több mint százan léptek pástra a 2010-es téli olimpiára épített létesítményben. 

 

Világbajnok párbajtőrcsapatnuk három tagja, Boczkó Gábor, Rédli András (ők kiemeltként szombaton nem vívtak), Szényi Péter, valamint Somfai Péter és Peterdi András is az indulók között szerepelt. (A hírek szerint hamarosan Imre Géza szintén “beszáll”, legalábbis csapatban feltétlenül.) A selejtező egyikük számára sem jelentett problémát, valamennyien azonos indexszel zárták a csoportkört, ami azt jelentette, hogy további vívás nélkül a 64-es főtáblára jutottak. 
 
Eredmények. Férfi párbajtőr Grand Prix, Vancouver, 107 induló. A csoportmérkőzéseken: Boczkó Gábor (kiemelt), Rédli András (kiemelt), Peterdi András 4 győzelem/2 vereség, Somfai Péter 4/2, Szényi Péter 4/2.

Vasárnap a legjobb 64 között: Boczkó-Böhm (német), Rédli-Niggeler (svájci), Peterdi-Santarelli (olasz), Szényi-Kurbanov (kazah), Somfai-Guillemin (kanadai). 

2014. március 23.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.