Varga József 60 éves!

szept 6, 2017 | Archív

Varga József mesteredző szeptember 5-én ünnepelte 60. születésnapját. Kardvívóként világbajnoki ezüstérmet nyert, tanítványai 39 vb- és Eb-érmet nyertek - eddig. Boldog születésnapot!

Varga József a Honvédban versenyezte végig pályafutását. Pézsa Tibor tanítványaként, az “újkori”, Gerevich-Kovács-Kárpáti időszak utáni magyar kardvívás egyik legeredményesebb és legerősebb időszakában került be a válogatottba. Csapatban 1983-ban ezüst-, 1985-ben világbajnoki bronzérmet nyert, ő is tagja lett volna az 1984-es, Los Angeles-i olimpiai csapatnak, helyette “pótolimpiai” ezüst jutott a Nemzeti Sportcsarnokban… 

Varga József portréját tanítványa, Péntek Brigitta festette.

Sportpályafutása után edzősködni kezdett, jelenleg is a BVSC-ben dolgozik. Kimagasló edzői pályafutása alatt 46 saját nevelésű tanítványa szerzett többek között 39 világ- és Európa-bajnoki arany-, ezüst- és bronzérmet. Jelenleg is több korosztályos válogatottal dolgozik. Boldog születésnapot és további sikereket kívánunk, Pupák, Jóska, Mester!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események